- This event has passed.
București: Lansarea conferinţelor „Historia Viva” ale Muzeului Naţional de Istorie a României
3 ianuarie @ 02:19 EET
Lansarea conferinţelor „Historia Viva” ale Muzeului Naţional de Istorie a României
Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă lansarea unei serii de conferinţe reunite sub genericul „Historia Viva”. Acest demers cultural este ocazionat de rezultate recente ale cercetărilor efectuate de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a României şi din instituţiile partenere în cadrul unor programe şi proiecte naţionale şi internaţionale. Muzeul Naţional de Istorie a României doreşte astfel să aducă în atenţia publicului şi a specialiştilor atât teme de actualitate în domeniul istoriei, arheologiei şi numismaticii, cât şi diverse bunuri importante din patrimoniul cultural intrate în colecţiile sale în ultimii ani.
Lansarea seriei de conferinţe reunite sub genericul „Historia Viva” va avea loc la sediul muzeului, vineri – 28 februarie 2014, cu începere de la ora 11.00.
Programul conferinţelor „Historia Viva” pentru lunile februarie–martie 2014 este următorul:
· 28 februarie 2014 – conferinţa cu tema „Tărtăria – Podu Tărtăriei: un nou sit din prima epocă a fierului pe valea Mureşului mijlociu” (dr. Corina Borş);
· 12 martie 2014 – „ Dincolo de strălucirea aparentă – Vechiul aur şi argint al României din perspectiva unor cercetări recente”;
· 27 martie 2014 – conferinţă având ca temă generală cercetările recente privind situl neo-eneolitic de la Borduşani.
Întemeiat cu peste patru decenii în urmă, Muzeul Naţional de Istorie a României este una dintre cele mai importante instituţii publice de cultură ale ţării, fiind deţinătorul unora dintre cele mai valoroase bunuri istorico-arheologice şi numismatice din patrimoniul cultural naţional. Misiunea muzeului este axată pe cercetarea, protejarea şi punerea în valoare a moştenirii noastre istorice, ca parte a patrimoniului umanităţii. Prin lansarea seriei de conferinţe reunite sub genericul „Historia Viva”, instituţia noastră doreşte să facă cunoscute activităţile şi rezultatele specifice prin care se constituie şi îmbogăţesc în mod constant colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României.
Lansarea seriei de conferințe „Historia Viva” și conferința inaugurală „Tărtăria – Podu Tărtăriei: un nou sit din prima epocă a fierului pe valea Mureşului mijlociu” din data de 28 februarie 2014 vor fi organizate începând cu ora 11 la sediul Muzeului Național de Istorie a României, corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul. Accesul specialiștilor și al publicului, precum și al reprezentanților mass-media se va face prin intrarea B a muzeului, situată în str. Poștei.
Accesul specialiștilor se face pe baza invitației transmise de către muzeu.
Accesul reprezentanților mass-media se face exclusiv pe bază de acreditare, prin completarea formularului ataşat, disponibil şi pe site-ul www.mnir.ro , care va fi transmis ulterior cu datele complete, semnat în clar şi scanat, pe adresa de e-mail a Secţiei Relaţii cu Publicul – pr.mnir@gmail.com, până joi, 27 februarie, ora 12.00. Este permisă acreditarea a maxim două persoane de la aceeaşi publicaţie (reporter şi fotograf/cameraman).
Publicul interesat să participe la eveniment este rugat să se înscrie pe adresa de e-mail inscrierimnir@gmail.com.
Numărul locurilor este limitat. Intrarea la eveniment este gratuită.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia Relaţii cu Publicul
Tel./fax. 021 – 311.33.56; Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008, 1015; E-mail: pr.mnir@gmail.com
http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/pages/MNIR, http://twitter.com/MNIR_
–
Departamentul Relaţii Publice, Marketing Cultural, Educație Muzeală și Organizare Expoziții [PR Department]
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015
E-mail: pr.mnir@gmail.com, https://www.facebook.com/MNIRpage, http://twitter.com/MNIR_