Loading Events

« All Events

Bușteni: expoziția „Forța Imperiului Roman” la Castelul Cantacuzino

28 iunie, 2024 - 1 februarie, 2025

Expoziția „Forța Imperiului Roman” se Deschide la Castelul Cantacuzino

 

Bușteni, România – 28 iunie 2024 – Castelul Cantacuzino anunță cu mândrie deschiderea expoziției „Forța Imperiului Roman”. Desfășurată între 2 iulie 2024 și 1 februarie 2025, acest eveniment cultural și educațional unic oferă o incursiune captivantă în minunile tehnologice și viața cotidiană a Romei antice.

 

Prin prezenta, dorim să vă extindem o invitație cordială la vernisajul expoziției. Evenimentul va avea loc marți, 2 iulie 2024, ora 13.00, la Castelul Cantacuzino.

 

Pe lângă prezentarea expoziției și un happening cu soldați romani și luptători barbari care ne vor introduce în atmosfera Imperiului, vom degusta și preparate romane reinterpretate de Chef Ionuț Tănase alături de numeroase sortimente de vin în care se ascunde adevărul, așa cum spunea și Plinius cel Bătrân.

 

Expoziția, parte a Turneului Românesc Dacia 2021-2025, include exponate interactive, reconstrucții digitale și artefacte rare. Vizitatorii vor explora ingeniozitatea ingineriei romane, de la apeducte la inovații militare, și vor descoperi stilul de viață care a modelat una dintre cele mai mari civilizații ale istoriei.

 

Prezentată inițial la Roma sub numele “Mașina – Tehnologia în Roma Antică” și premiată cu Medalia de Aur a Președintelui italian pentru inovație culturală, această expoziție evidențiază realizările remarcabile ale civilizației Romei Antice. Modelele meticulos reconstruite, bazate pe tratatul lui Vitruviu „De Architectura”, aduc la viață minunile inginerești ale vremii folosind materiale precum lemn, fier, pânză, frânghii și bronz.

 

Castelul Cantacuzino, situat în pitorescul oraș Bușteni, oferă un cadru impresionant cu farmecul său neo-românesc și semnificația istorică. Combinația de tradiție și modernitate a castelului îmbunătățește experiența expoziției, făcându-l o destinație de vizitat în această vară și nu numai.

 

Detalii Eveniment Lansare

Date: 2 iulie 2024 ora 13.00

Locație: Castelul Cantacuzino, Bușteni, România

 

Details

Start:
28 iunie
End:
1 februarie, 2025
Event Category:

Organizer

Castelul Cantacuzino
View Organizer Website

Venue

Castelul Cantacuzino
Zamorei 1
Bușteni, Prahova 105500 Romania
+ Google Map
View Venue Website