Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Călărași: „Salonului Anual de Acuarelă 2023”

2 septembrie, 2023 - 16 septembrie, 2023

Muzeul Dunării de Jos Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită sâmbătă, 2 septembrie 2023, ora 13.00, la sediul muzeului din strada Progresul, nr.
4, la deschiderea „Salonului Anual de Acuarelă 2023”

”Salonul Anual de Acuarelă și-a diversificat direcțiile vizuale prin contribuția unor artiști care expun pentru prima dată în cadrul acestei manifestări, arătând disponibilitatea lor pentru o tehnică artistică extrem de solicitantă în ceea ce privește siguranța execuției.

Practicanți numai de acuarelă sau iubitori ai acestui gen artistic, pe care îl abordează din bucuria de a se manifesta în zona tehnică și de expresivitate a culorilor de apă, artiștii vin în fața publicului din Călărași cu discursuri vizuale care îi caracterizează, de la amprenta realității inepuizabile până la lumea interioară, la fel de provocatoare și fără sfârșit ca motiv de inspirație. Salonul este un spectacol cromatic, unde transparențele și lumina se așează lângă tușe mate și saturate, iar execuția rapidă se alătură formelor desenate peste care tonalități rafinate sunt implicate în desăvârșirea estetică a imaginii.
Compozițiile definesc particularitățile de discurs plastic ale fiecărui expozant, astfel încât expoziția este diversă și spectaculoasă prin temele și stilurile abordate.”

Critic de artă,
Ana Amelia Dincă

Details

Start:
2 septembrie, 2023
End:
16 septembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Dunării de Jos
View Organizer Website

Venue

Muzeul Dunării de Jos – Călărași
Str. Progresului nr. 4
Călărași, Călărași 910079 Romania
+ Google Map
View Venue Website