Loading Events

« All Events

Câmpulung Moldovenesc: expoziția de artă plastică „Basarabia în culori”, pictorul moldovean Vasile Dohotaru, Muzeul Arta Lemnului

5 iulie - 1 septembrie

⭐️ Vineri, 5 iulie, de la ora 18, vă invităm la vernisajul expoziției temporare de artă plastică „Basarabia în culori”, a pictorului moldovean Vasile Dohotaru.
🧑‍🎨 Pictor, sculptor și grafician, Vasile Dohotaru (n. 10 aprilie 1955, comuna Curchi, județul Orhei, Republica Moldova) este Maestru în artă a Republicii Moldova, membru al UAP din Republica Moldova, membru al UAP București, membru AIAP Paris, și autor a numeroase expoziții atât în Republica Moldova, cât și în România și alte țări europene.
A debutat în 1981. În 1976, după absolvirea școlii medii, Dohotaru a urmat studiile la Facultatea pictură și grafică, Universitatea Pedagogică de Stat C.D. Ușinski din Odesa, în Ucraina. După succesele inițiale, a început să predea pictura la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău. În 1990 a fost titularizat membru al Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova.
Lucrările sale se află numeroase colecții publice precum și în colecții private din România, Republica Moldova, Austria, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, SUA.
La Câmpulung Moldovenesc, Vasile Dohotaru aduce pe simezele sălii de la Mansarda Muzeului o suită de patruzeci de lucrări cu peisaje basarabene.
/ 5 iulie – 1 septembrie
/ Vernisaj: vineri, 5 iulie, ora 18 cu sprijinul Restaurant Parc

Details

Start:
5 iulie
End:
1 septembrie
Event Category:

Organizer

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
View Organizer Website

Venue

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
Calea Transilvaniei 10,
Câmpulung Moldovenesc, Suceava Romania
+ Google Map
View Venue Website