Loading Events

« All Events

Câmpulung Moldovenesc: expoziția-instalație: Cu adevărat, astfel îmi amintesc pădurea de Sașa-Liviu Stoianovici

1 iunie - 29 septembrie

🎆 Sâmbătă, pe 1 iunie, sărbătorim 88 de ani de Muzeu cu vernisajul expoziției-instalație:
⭐️ Cu adevărat, astfel îmi amintesc pădurea ⭐️ de Sașa-Liviu Stoianovici
🌿 Instalația audio-vizuală prezentată în expoziție este construită pornind de la arbori verzi, căzuți, uscați care jalonează un parcurs la capătul căruia vizitatorul este întâmpinat de un ansamblu vizual și tactil în care obiectul de patrimoniu este dublat de elemente ludice.
🎤 „Intru. E parte dintr-un vis, pădurea din interior. Pădurea-muzeu, pădurea-memorie. Copaci căzuți, un cuib părăsit de pasăre. Umbre străvezii, colorate, povești de demult. Imagini fragmentate, miros de cetină, oglinzi și gheare de vultur. Cornul magic de cerb găsit într-un început de vară. Așa îmi amintesc pădurea, ușor claustrofobică, adâncă și curată, cu fîlfâit de aripi de răpitoare. Cîteva cuvinte simple, ritmate și aspre, reverberate în cenușiul arborilor. O țărancă ducînd o legătură uriașă de vreascuri în spate.”
ℹ️ Sașa-Liviu Stoianovici trăiește și lucrează în România. Practica lui artistică include diverse medii – dispozitive electronice modificate, lemn, brânză, mămăligă, elemente de patrimoniu rural, instrumente muzicale tradiționale, sunet și video. Instalațiile sale devin puncte de interferență între obiectele arhaice țărănești și noile tehnologii. Este interpret la cobză, saz turcesc și este fondatorul formației Balkan Taksim.
/ Expoziție deschisă între 1 iunie – 29 septembrie
/ Vernisaj: 1 iunie, ora 18, cu sprijinul Restaurant Parc și Muse.of.dessert🍷

Details

Start:
1 iunie
End:
29 septembrie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/331373376488277/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
View Organizer Website

Venue

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
Calea Transilvaniei 10,
Câmpulung Moldovenesc, Suceava Romania
+ Google Map
View Venue Website