Loading Events

« All Events

Câmpulung Muscel: expoziția „Au decorat casa (noastră)” găzduită de Secția de Etnografie și Artă Populară

10 iulie - 31 iulie

Dragi prieteni ai muzeului nostru,
Suntem încântați să vă invităm să vizitați expoziția temporară „Au decorat casa (noastră)” găzduită de Secția de Etnografie și Artă Populară până la finalul lunii iulie 2024. Această expoziție aduce în prim plan 84 de bunuri culturale din zonele etnografice Vlașca, Argeș și Muscel, inclusiv țesături de interior și piese din ceramică datând din secolele al XIX-lea și al XX-lea.
Este un adevărat regal cultural ce ne oferă o incursiune fascinantă în modul în care își decorau casele strămoșii noștri. Fiecare obiect expus are o poveste de spus și reflectă tradițiile și meșteșugurile locurilor respective.
Expoziția este rezultatul unei colaborări frumoase cu alte două instituții muzeale de prestigiu din țară: Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești. Prin această colaborare, am reușit să aducem laolaltă o colecție impresionantă care ilustrează bogăția și diversitatea tradițiilor noastre.
Vă așteptăm cu drag să descoperiți și să apreciați frumusețea și autenticitatea acestor creații, să vă lăsați purtați de farmecul trecutului și să vă bucurați de o experiență culturală memorabilă alături de noi.
Vă mulțumim pentru susținere și vă așteptăm cu drag la muzeu!

Details

Start:
10 iulie
End:
31 iulie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1267538611252202&set=a.1021910172481715

Organizer

Muzeul Municipal din Câmpulung
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal din Câmpulung
Str. Negru Vodă nr. 119
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Google Map
View Venue Website