Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Caransebeș: Târgului Mărțișorului

25 mai @ 21:32 EEST

TÂRGUL MĂRŢIŞORULUI

EDIŢIA A V-A

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale va organiza în perioada 25 Februarie – 1 Martie 2015 cea de-a V – a ediţie a Târgului Mărțișorului. Întreaga manifestare se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Târgul va avea loc în incinta muzeului caransebeșean, unde se vor comercializa mărțișoare și cadouri confecționate manual de producători din diverse părți ale țării. Aceştia folosesc ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească.

Vor fi expuse spre vânzare mărţişoare tradiţionale, gablonţuri, cadouri deosebite, felicitări şi aranjamente florale. Târgul de Mărțișor, ce va fi deschis până pe 1 martie, le oferă cărășenilor posibilitatea de a cumpăra obiecte de decor frumoase, mărțișoare clasice, ce vor fi cadouri potrivite pentru prima zi de primăvară din acest an.

Scopul evenimentului îl reprezintă promovarea valorilor și tradițiilor românești în ceea ce privește simbolul mărțișorului, de la originea lui, până la formele cunoscute din zilele noastre.

Manifestarea, dedicată publicului larg, va fi deschisă între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este liberă!

Referent Relaţii Publice şi Comunicare,

Cristina Moisă

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al

Regimentului de Graniţă Caransebeş

P-ţa. Gen. Ioan Dragalina, Nr. 2

325400 Caransebeş, jud. Caraş-Severin

Tel./Fax: 0040 255 512 193

e-mai: mjergcaransebes@yahoo.com

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
21:32 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,