Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Chisinau: lansare de carte Moneda bizantină în regiunile carpato-nistrene în secolele VI-X, autor Sergiu Musteață

25 mai @ 19:53 EET

Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova și Editura ARC lansează cel mai recent studiu de numismatică bizantină.

Joi, 6 martie 2014, ora 16.00, la Hotel Codru, sala Courtyard, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova (ANTIM) și editura ARC lansează volumul Moneda bizantină în regiunile carpato-nistrene în secolele VI-X, autor Sergiu Musteață, decan al Facultății de Istorie și Geogrfie a UPS „I. Creangă”.

La eveniment vor lua parte Gheorghe Postică, viceministru, Ministerul Culturii, Ana Boldureanu, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Sergiu Matveev, Universitatea de Stat din Moldova, Ion Tentiuc, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Emil Dragnev, Universitatea de Stat din Moldova.

Moneda bizantină în regiunile carpato-nistrene în secolele VI-X este o carte care se adresează atît cercetătorilor, studenților de la facultățile de istorie, colecționarilor, cît și publicului larg interesat de istoria și numismatica bizantină. Au fost cercetate 592 de emisiuni monetare din perioada cuprinsă între domniile împăraților Anastasius (491-518) și Vasile II (976-1025), studiul fiind îsoțit de un număr solid de tabele, diagrame, hărți, fotografii, histograme care ilustrează mai convingător fluctuația monedei bizantine pe piață, demonetizarea acesteia, relațiile dintre Imperiu și popoarele migratoare etc.

Volumul a apărut cu sprijinul parțial al Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe a României și Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău.

Dr. Sergiu Musteata
History Department, „Ion Creanga” State University
1, Ion Creanga str., main building, of. 407
Chisinau, 2069, Republic of Moldova
Phone 00373 22 358436; Fax 00373 22 358169
e-mail: sergiu_musteata@yahoo.com

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
19:53 - 19:54 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,