Loading Events

« All Events

Ciucea, jud. Cluj: expoziția “Giuvaierele Veturiei Goga” (expoziție de bijuterie din colecția Muzeului)

1 iulie - 31 iulie

Expoziție “Giuvaierele Veturiei Goga”
(expoziție de bijuterie din colecția Muzeului)
01.07.2024 – 31.07.2024
Reprezentând obiecte de podoabă, confecționate din metale sau materiale prețioase cu scopul înfrumusețării sau al etalării bunăstării purtătorului, bijuteriile la gât (șiraguri alcătuite din dinți de animale, cochilii de melci, veretebre de pește, oase, perle, chihlimbar) au fost folosite cel puțin cu 25 000 de ani în urmă, în epoca de piatră.
În Epoca Bronzului, cele mai avansate tehnologii de prelucrare a metalelor erau tehnicile de extragere a cuprului și staniului (cositor) din minereul disponibil, și apoi crearea unui aliaj din aceste metale pentru a turna bronzul.
Odată cu începutul prelucrării metalelor, apar obiecte de podoabă de diferite forme (inițial – din metal, iar mai târziu – din sticlă), și abia în sec. XX apar obiecte de podoabă din material plastic, acestea fiind purtate pentru înfrumusețare, pentru etalarea bunăstării sau completarea în mod plăcut şi atractiv a ţinutei sau a vestimentaţiei.
Continuându-ne misiunea de colecționare, cercetare, conservare și restaurare, comunicare și expunere a mărturiilor materiale și spirituale despre viața și activitatea poetului Octavian Goga, în scopul cunoașterii, educării și recreerii publicului vizitator, am inaugurat expoziţia de podoabe realizate din metal nobil și pietre prețioase “Giuvaierele Veturiei Goga”.
Piesele expuse în Sala de expoziții temporare a Instituţiei pot fi admirate pe întreg parcursul lunii iulie, de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00 .
Vă așteptăm cu mult drag la Muzeu!

Details

Start:
1 iulie
End:
31 iulie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/muzeul.octaviangoga.7/posts/1156555105579166

Organizer

Muzeul Memorial „Octavian Goga”
View Organizer Website

Venue

Muzeul Memorial “Octavian Goga“ – Ciucea
Str. Principală nr. 4
Ciucea, Cluj 407225 Romania
+ Google Map
View Venue Website