Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: Bienala Naţională de Arhitectură la Muzeul de Artă

24 mai @ 10:33 EEST

Mihai Rosca Locuinta

„Bienala Naţională de Arhitectură”

16 februarie – 1 martie 2015

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de cultură aflată în subordinea administrativă a Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Uniunea Arhitecţilor din România, Filiala Cluj, vă invită luni, 16 februarie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei „Bienala Naţională de Arhitectură”.

serban tigana carte

Începând din anul 1994, Bienala Naţionala de Arhitectură a devenit unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale desfăşurate la nivel naţional, premiile acordate fiind deosebit de semnificative pentru recunoaşterea profesională a tuturor participanţilor: arhitecţi cu drept de semnătură, urbanişti, arhitecţi de interior, conductori arhitecţi, designeri, scenografi, restauratori, istorici şi critici de artă şi arhitectură.

serban tiganas, sala polivalenta

Reunite sub tema Dilemele şi provocările spaţiului arhitectural (România 2013-2014), cele aproape 200 de proiecte selectate pentru a participa la bienală şi în cadrul expoziţiei de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca se încadrează în următoarele secţiuni: arhitectura locuinţei, arhitectura dotărilor comunitare, tehnologie – inovaţie – sustenabilitate, arhitectura patrimoniului cultural, arhitectura spaţiului public şi publicaţii de arhitectura. Privitor la problematicile pe care creaţiile selectate le suscită, comisarul bienalei, Prof. Dr. Arh. Sergiu Nistor, se referea la relaţia complexă care îi reuneşte pe utilizatorii, finanţatorii şi spectatorii proiectelor de arhitectură. Din perspectiva acestei relaţii, dialogul public/privat sau trecut/prezent, devine un cadru definitoriu pentru deliberările creative ale arhitecţilor.

„Bienala Naţională de Arhitectură” interoghează prin discursul său expoziţional atât în privinţa elementelor de evoluţie a unui oraş, cât şi în privinţa modalităţilor prin care se decid acţiunile privitoare la dezvoltarea sa.

tektum - extensie si reabilitare locuinta

Detalii

Dată:
24 mai, 2024
Oră:
10:33 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,