Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: conferinţa „Locul obiectelor de artă în cultura vizuală contemporană… Este şi rămâne GRAFICA obiect sau se transformă în raze de lumină…???”

22 mai @ 11:26 EET

În cadrul programelor „Lecţie deschisă” şi „Conferinţele Tribuna”, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Revista de cultură „Tribuna”, vă invită miercuri, 6 noiembrie 2013, orele 16:00, la conferinţa cu titlul „Locul obiectelor de artă în cultura vizuală contemporană… Este şi rămâne GRAFICA obiect sau se transformă în raze de lumină…???”, susţinută de artistul plastic Borgó (Ungaria). Conferinţa va fi urmată de vernisajul expoziţiei internaţionale de grafică contemporană „Tribuna Graphic”, manifestare iniţiată de revista de cultură „Tribuna” şi organizată în colaborare cu Fundaţia Culturală „Bienala Internaţională de Grafică Cluj”, cu scopul de a promova arta grafică prin invitarea unor creatori de marcă.

Originar din Târgu-Mureş, dr. György István Csaba (n. 1950), alias Borgó, a absolvit secţia de pictură a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoţia 1980. Stabilit definitiv în Ungaria, în oraşul Szimabesenyő, desfăşoară o susţinută activitate didactică ca profesor al Colegiului „Eszterházy Károly” din Eger, Departamentul de Arte Vizuale. În paralel, activează ca membru fondator sau titular a numeroase asociaţii profesionale înfiinţate pe teritoriul Ungariei: Asociaţia Naţională a Artiştilor Maghiari, Societatea Artelor Frumoase şi Aplicate, Atelierul „Vajda Lajos” din Szentendre, Academia de Litere şi Arte „Széchenyi”, Grupurile artistice „MAMÜ” şi „Tulsó P.”. Portofoliul artistului reuneşte un număr de 66 de expoziţii personale, peste 300 de participări la expoziţii de grup organizate în ţară şi străinătate şi o serie amplă de premii şi distincţii, dintre care menţionăm Premiul „Munkácsy” obţinut în anul 2002. Lucrările sale figurează în prestigioase colecţii publice din Ungaria, Franţa, Belgia, Suedia, SUA, Japonia, Egipt şi Thailanda.

Programul „Lecţie deschisă” al Muzeului de Artă Cluj-Napoca îşi propune să prezinte problematica specifică artelor plastice, interferenţa acestora cu celelalte arte, experienţe artistice şi cercetări recente la nivelul teoriei şi istoriei artei, publicul fiind invitat să intervină cu propriile observaţii şi întrebări referitoare la conţinutul conferinţei.

Intrarea este liberă.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, P-ţa Unirii nr. 30, www.macluj.ro

Detalii

Dată:
22 mai, 2024
Oră:
11:26 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,