Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: GRECIA DE IERI SI DE AZI – Vestigii ale Atenei antice

18 mai @ 03:23 EEST

D:ATHENS EXPODWGAFIS EXPO Model (1)

Cu ocazia zilei naţionale a Greciei (25 martie), vă invităm să sărbătorim împreună în Cluj-Napoca, la Muzeul Etnografic, sâmbătă 21 martie 2015, orele 11.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

“Ansamblul grecesc ELLINIKOI XOROI al Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca reuşeşte să creeze un eveniment important, prin implicarea a două instituţii cu tradiţie în spaţiul cultual al municipiului nostru, Casa de Cultură a Studenţilor şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Ca instituţie multiculturală, Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca găzduieşte şi susţine un număr mare de trupe care aparţin minorităţilor clujene: comunitatea grecească, comunitatea evreiască, comunitatea maghiară etc. Proiectul nostru îşi doreşte crearea unui liant în cadrul comunităţii greceşti din Cluj-Napoca, prin singura trupă de dansuri greceşti, existentă la nivel de municipiu. Vă invit să luaţi parte la o prezentare a istoriei româno-elene, într-un cadru de sărbătoare, cu ambianţă de dansuri şi muzică grecească”, a declarat directorul Casei de Cultură a Studenţilor Flavius Milăşan.

“Kalimera – Bună ziua! Aducem spiritul elen pe meleaguri româneşti!”

„σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί το 25.03 στο Cluj, στο Εθνογραφικό Μουσείο, Σάββατο 21.03 στισ 11.30”

În parcursul acestui eveniment, vom face o excursie în “GRECIA DE IERI SI DE AZI – Vestigii ale Atenei antice”, proiecţie de arh. Liviu Stoica, care va prezenta Acropolele, drept unul dintre cele mai de seamă proiecte arhitectonice din istoria umanităţii, vom descoperi “Grecia, ca lecţie de viaţă”, de Gabriela Popa, care a vizitat Grecia ca turist în 2008, analizând atât domeniul pasiunii sale, turismul, cât şi aspecte de ordin social, “Integrarea emigraţiei româneşti prin cultură în Grecia”, de Ovidiu Palcu, director al Asociaţiei Culturale Balkania Contemporană, din Atena şi Vice-Preşedinte al Asociaţiei Jurnaliştilor străini din Grecia, “Românii şi grecii în Revoluţia de la 1821”, de Iustinian Niavis, 25 martie fiind sărbătoarea naţională a Greciei, când se sărbătoreşte revoluţia grecească din 1821 în Grecia, în Cipru, în centrele greceşti si cele filoelene din diaspora.

În spectacolul de gală, prilejuit de sărbătorirea zilei naţionale a Greciei, se vor prezenta şi dansuri tradiţionale greceşti de către Ansamblul de dansuri greceşti ELLINIKOI XOROI al Casei de Cultură a Studenţilor, Cluj-Napoca, instructor coregraf Patricia Presecan, ce recreează şi ne prezintă atât dansuri pan-elenice, cunoscute în lumea întreagă, cât şi dansuri specifice acestei sărbători, unde sunt invitaţi toţi cei prezenţi, să se alăture dansatorilor.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

DIRECTOR

FLAVIUS MIlĂŞAN

Details

Date:
18 mai, 2024
Time:
03:23 EEST
Event Category:
Event Tags:
,