Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: picnic în natură cu mâncare transilvană, concert de blues ardelenesc și film în aer liber.

13 iunie, 2023

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, împreună cu festivalul de film TIFF și Clubul Gastronomic Transilvan, vă invită marți, 13 iunie, ora 17:00, la un picnic în natruă cu mâncare transilvană, concert de blues ardelenesc și film în aer liber.

Evenimentul va avea loc în PARCUL ETNOGRAFIC NAȚIONAL „ROMULUS VUIA”.

Picnicul este oferit de cei de la Clubul Gastronomic Transilvan, după care va urma concertul celor de la Nightlosers (etno-blues) și Trio Ardealul. Participanții sunt invitați să vizioneze un film documentar amuzant: Vulturii din Țara, care a fost premiat la Astra Film Festival pentru regie în anul 2022. Filmul are subtitrare în limba engleză.

Bilete: https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2023-picnic…

Copiii cu vârsta de până la 7 ani au acces gratuit.

Evenimentul este organizat în cadrul TIFF (ediția 22), cel mai mare festival de film din România, care are loc între 9-18 iunie la Cluj (UNESCO City of Film).

Detalii program:

– Mâncare gătită cu pasiune de Clubul Gastronomic Transilvan

– NIGHTLOSERS cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române sau maghiare.

– Trio Ardealul e compus din: Emil Mihaiu — probabil cel mai bun viorist din zona Gherla, Zenu Zanc — cântă la braci aka violă, Pusztai Aladár — cântă la gordună aka contrabas.

– VULTURII DIN ȚAGA (r. Adina Popescu, Iulian Ghervase, 2022). Producător: Wearebasca
Echipa sa pierde meci după meci, însă Nelu, managerul unui club de fotbal dintr-un sat din Transilvania, nu se dă bătut. După fiecare înfrângere, o ia de la capăt, pentru că pasiunea sa pentru fotbal îi dă un sens în viață.

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Detalii pe TIFF.RO.

Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” este primul muzeu în aer liber din România, înființat la 1 iunie 1929, ca secție a Muzeului Etnografic al Ardealului. Este organizat pe 16 hectare, într-o rețea aerată ce sugerează structura unui sat tradițional răsfirat.

 

Details

Date:
13 iunie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
View Organizer Website

Venue

Parcul Etnografic „Romulus Vuia”
Str. Tăietura Turcului
Cluj-Napoca, Cluj 400221 Romania
+ Google Map
View Venue Website