Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează, în perioada 19-30 aprilie 2023, expoziția de pictură a a artistului plastic Ioan Pop Prilog

19 aprilie, 2023 - 30 aprilie, 2023

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează, în perioada 19-30 aprilie 2023, expoziția de pictură a a artistului plastic Ioan Pop Prilog. Vernisajul va avea loc miercuri, 19 aprilie 2023, ora 13.00, în prezența artistului și a invitatului său istoricul de artă Vasile Duda.
Artistul băimărean Ioan Pop Prilog s-a inițiat la Liceul de Artă Octav Băncilă din Iași, s-a format la – L’Ecole Supérieure d’Art et Design, Reims France iar apoi se licențiază la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia-Mare, Facultatea de Litere, Arte Plastice, Pictură iar mai târziu continuă studiile cu un master în cadrul aceleiași universități în cadrul Facultății de Litere, secția Arte Vizuale. Ioan Pop Prilog este membru UAP din România, Filiala Baia-Mare și membru în Asociația Artistică – Art. Bunavestire, Negrești- Oaș.
În opinia istoricului de artă Vasile Duda „…dar scurta enumerare a principalelor etape de formare nu acoperă experiența dobândită la pictarea unor edificii religioase sau participările practice pe mai multe șantiere de restaurare de tradiție bizantină. Cu acest background Ioan Pop Prilog realizează prin mijloace abstracte o pictură vizionară cu ploi de stele, un proces de facere universal pe care îl zugrăvește ca expresie interioară a credinței sale. Sesizăm în pânzele din ultimii ani, o preocupare pentru identificarea punctului imaterial cu valoare de centru sau marcarea unei axialități de înălțare, repere ale continuității spațiale prin care se afirmă metafora existenței divine, nevăzute și necuprinse. S-ar putea ca aceste vizuni să fie stimulate chiar de preocupările concrete ale artistului, implicat în pictarea și restaurarea bisericilor, poate că aici și-a conturat imaginea manifestării cerești în cheia abstractă a formelor cupolelor și a infuziei de lumina ce se produce la nivelul arhitecturilor simbolice.”
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Dr.Alexandru Gavrilaș

Details

Start:
19 aprilie, 2023
End:
30 aprilie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=734835238429655&set=a.215790290334155

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website