Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: expoziția Contaminare 014

30 mai @ 22:27 EET

Asociația Culturală M.I.C.R.O. din Roma prezintă prima expoziție din ciclul Contaminări, editat de Maurizio Scudiero, Anna D’Elia și Giancarlo Carpi.

În interiorul Muzeului de Istorie Naţională și Arheologie din Constanța arta iși găsește propria identitate culturală prin expoziția Contaminare 014. Lucrări ale unor artiști fundamentali din istoria artei anilor ‘900 – (printre care Warhol, Pascali, Manzoni, Schifano, Rotella, Arman) se încadrează foarte bine în contextul muzeal și se raportează la marele patrimoniu al lucrărilor din epoca romană expuse în interiorul Muzeului de Istorie Naţională și Arheologie din Constanța.

Prin intermediul acestei expoziții, asociația culturală M.I.C.R.O., care a proiectat și implementat proiectul, propune o viziune diversă față de o expoziție obișnuită: vor fi expuse 80 de opere de artă din secolul XX și din secolul XXI apropiat, precum și opere Clasice, sub forma unui montaj critic non-linear menit să ridice gradul de conștientizare a ceea ce sunt încă puternic prezente și anume, rădăcinile culturale latine în lumea modernă, în stilul de viață, în estetica arhitectonică și în imaginea pe care ne-o oferă lumea contemporană a secolelor XX şi XXI. Prin contrast, expoziția prezintă curentele contemporane de artă italiană care au marcat semnificativ și au elaborat, în ultimul deceniu, influența culturii pop americană şi orientală, curentele neo-pop italiene legate de estetica globalizată a Frumosului.

Alegerea de a realiza prima noastră expoziție din seria Contaminărilor în cadrul Muzeului de Istorie Naţională și Arheologie din Constanța nu este întâmplătoare; Constanța de doua mii de ani este un important port la Marea Neagră, punct de referință comercial între Europa romană şi orient, este locația aleasă de Augustus pentru exilul lui Ovidiu, este o răscruce de drumuri multietnică ospitalieră, punct de contact între culturile îndepărtate, este un modern port turistic.

Este, mai presus de toate, un loc în care prezența culturii latine este încă foarte puternic impregnată în cultura şi identitatea orașului și este identificabilă în multe exponate vizibile și vizitabile.

Prin urmare, este punctul de plecare ideal pentru prima întâlnire cu Contaminările, expoziție pe care dorim să o facem cunoscută în toate acele țări care au rădăcini culturale latine comune.

MUZEUL DE ISTORIE NAŢIONALĂ ŞI ARHEOLOGIE CONSTANŢA

PIAŢA OVIDIU NR. 12

CONSTANŢA

COD POŞTAL 900745

0.P. 13 CONSTANŢA

c.p. 13-19

Site: www.minac.ro

E-mail: minaconstanta@gmail.com

Contact: Secretariat

fax: 0241/618763,

Tel. 0241/614562,

RDS 0341408739

Detalii

Dată:
30 mai, 2024
Oră:
22:27 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: