Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: expoziția temporară ”Stop cadru istoric: Vizita familiei imperiale ruse la Constanța (1914) în imagini și documente de epocă”

29 mai @ 12:23 EET

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vernisează expoziția temporară ”Stop cadru istoric: Vizita familiei imperiale ruse la Constanța (1914) în imagini și documente de epocă”, vineri 27 iunie 2014, începând cu ora 11:30, la sediul muzeului, din Piața Ovidiu nr. 12.

Expoziția, realizată în parteneriat cu Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I – Filiala Constanța și Biblioteca Județeană „Ioan N.Roman ” Constanța, reunește o serie de documente și imagini de epocă, provenite din Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al României și Arhivele Naționale ale României – Fondul Casa Regală, precum și din colecții particulare.

Materialul foto-documentar este completat cu articole apărute în presa vremii, care oglindesc importanța acestui eveniment și modul cum a fost el perceput de autoritățile locale și de locuitorii Constanței de la începutul secolului XX.

Expoziția, menită să aducă în atenția publicului constănțean un eveniment marcant din istoria locală, este completată de cateva medalii, care imortalizeaza monumente, evenimente si personalitati semnificative de la inceputul secolului al XX-lea, într-o vreme când Constanța își îndeplinea cu onoare misiunea de a găzdui aici, la malul mării, vizita istorică a ultimului țar, Nicolae al II-lea, și a familiei imperiale.

Persoane de contact:

Director general, dr. Gabriel Custurea

Secretariatul MINAConstanta

Tel: 0241/614562

Detalii

Dată:
29 mai, 2024
Oră:
12:23 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: