Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: Tomis – oraș portuar și cultural – proiect Olkas 2013

25 mai @ 21:36 EET

Joi, 7 noiembrie 2013, ora 15, în aula ”Adrian Rădulescu” (sala pictată) a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) va avea loc evenimentul Tomis – oraș portuar și cultural, organizat în cadrul proiectului OLKAS: De la Marea Egee la Marea Neagră. Porturi medievale în cadrul rutelor maritime ale Estului, cod MIS-ETC 284, finanțat prin Porgramul Operațional Comun ”Marea Neagră 2007-2013”.

Proiectul este condus de Centrul European pentru Monumente Bizantine și Post-bizantine din Salonic, Grecia și desfășurat de o echipă numeroasă și variată alcătuită din reprezentanți ai unor institute de cercetare și centre culturale din Grecia, Turcia, Bulgaria, România, Ukraina și Georgia.

În calitate de partener în proiectul OLKAS, MINAC, în colaborare cu Societatea de Studii Clasice – filiala Constanța, Școala Gimanzială ”Adrian V. Rădulescu” din Murfatlar și Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia organizează un eveniment cultural-educațional în cadrul căruia elevi din generații diferite, din instituții și orașe diferite, printr-un moment artistic intitulat O zi la Tomis, prin comunicări cu teme istorice și o expoziție cu desene inspirate din mitologia greco-romană, vor încerca să ilustreze importanța pe care au avut-o cultura și educația în evoluția orașelor-porturi vest-pontice.

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
21:36 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,