Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Constanța: expoziția „Confesiuni”, lucrări semnate de pictorul Aurelian Broască, Muzeul de Artă din Constanța, 1 – 12 aprilie 2023

1 aprilie, 2023 - 12 aprilie, 2023

Sâmbătă 1 aprilie 2023, la ora 14, va avea loc la Muzeul de Artă din Constanța, vernisajul expoziției „Confesiuni”, cu lucrări semnate de pictorul Aurelian Broască. Evenimentul este dedicat memoriei graficianului Marian Voinea.
Prezentarea o va face criticul de artă Roxana Bărbulescu, care a declarat despre artist:
,,Înzestrat cu un mare rafinament de redare cromatică și desenator desăvârșit, artistul Aurelian Broască ne propune în această expoziție o serie de compoziții de grafică și de pictură în ulei în care a înfățișat cu finețe, dar foarte sugestiv, expresii caracteristice oamenilor care doresc să le împărtășească și altora amintiri ce l-au marcat, la un moment dat, viața. Artistul a reușit, cu măiestria unui bun observator și portretist, să imortalizeze în lucrările sale chiar acel moment care precede vorbele, acel punct de inițiere a unei confesiuni, susținut, în mare măsură, de gestica mâinilor, care alături de chipuri reprezintâ elementele centrale ale compozițiilor sale.”
,,Am expus lucrări în care am surprins o mică parte din scenele care-mi ies în cale și pe care le găsesc interesante, subiecte simple, povești ale unor oameni obișnuți.
Modul în care pictez are legătură cu temperamentul, sensibilitatea și convingerile mele în pictură, cu modul de viață și cu oamenii și evenimentele pe lângă care trec.
Sunt lucrări realizate în mare masură în ultimile șase luni, lucrări în care m-am străduit să surprind, să ințeleg și să fixez pe suport starea, trăirile și emoția personajelor, lucru greu de realizat având în vedere că un milimetru poate schimba hotărât expresia.
Sunt preocupat de mai mulți ani de figura umană, portret de expresie, compoziție cu personaje, dar în seria de lucrări expuse acum în Muzeul de Artă Constanța mi-am propus să fiu mai exigent ca oricând în desen și compoziție, iar referitor la culoare, m-am străduit să găsesc acorduri care să mă recomande ca un sensibil colorist.
Am dedicat expoziția regretatului grafician Marian Voinea, pentru că pasiunea și preocupările lui artistice pe care le-am descoperit în copilăria mea, au făcut să devin la rândul meu un pasionat căutător al desenului și picturii.
A fost un om special, cu mai multe talente, un om cu un mod de viață simplu, dedicat artei, studiului, muzicii, poeziei și prieteniilor adevărate.”
Aurelian Broască, pictor

Details

Start:
1 aprilie, 2023
End:
12 aprilie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=744917124003261&set=a.248303293664649

Organizer

Muzeul de Artă Constanţa

Venue

Muzeul de Artă Constanţa
Bulevardul Tomis nr. 82 - 84
Constanţa, Romania
+ Google Map
View Venue Website