Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: expoziția de fotografie „Praguri”, artist Iris Maria Tușa, Muzeul „Ion Jalea”, 28 martie – 14 aprilie 2024

28 martie - 14 aprilie

Avem plăcerea să vă invităm la vernisajul expoziției de fotografie „Praguri” a artistei Iris Maria Tușa. Vernisajul va avea loc joi, 28 martie, începând cu ora 15:00 la Muzeul „Ion Jalea”.
Expoziția este curatoriată de Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța, artist visual și conferențiar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”, Ioana Predescu, șef de secție la Muzeul de Artă din Constanța și Anca Coller, artist vizual și lector în cadrul Departamentului de Grafică al UNARTE. Evenimentul este organizat în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră.
„Privim lumea o dată, în copilărie. Restul este amintire.” – Louise Elisabeth Glück
Expoziția „Praguri” este un portret vizual care explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei.
Pentru artist, rădăcinile Dobrogene reprezintă un prag dintre trecut și prezent, dintre copilărie și maturitate, dintre realitate și visare.
Deși mediul cultural și multietnic al satelor Dobrogene a fost degradat de deceniile de comunism și deprivat de condițiile socio-economice, el încă vorbește autoarei și declanșază emoții și amintiri puternice.
Expoziția „Praguri” își propune să reconstituie perspective care explorează elemente din amintirile legate de copilărie.
Fiecare perspectivă reprezintă câte un prag: dintre exteriorul arid și interiorul plin de culoare și textură al caselor, dintre pustietatea și austeritatea mediului înconjurător și însuflețirea lui de jocurile captivante ale copiilor.
Iris Maria Tușa este în prezent masterand în fotografie la Universitatea „Falmouth” din Marea Britanie, având ca profesor îndrumător pentru proiectul „Praguri” pe Wendy McMurdo, specializată în fotografie și digital media, desemnată câștigătoare a premiului „Hundred Heroines”, premiu creat de Royal Photographic Society.
Expoziția „Praguri” este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 28 martie – 14 aprilie 2024, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9.00–17.00.

Detalii

Începe:
28 martie
Se termină:
14 aprilie
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=944325740729064&set=a.248303293664649

Organizator

Muzeul de Artă Constanţa

Loc de desfășurare

Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” – Muzeul de Artă Constanţa
Strada Arhiepiscopiei nr. 26
Constanţa, rom 900732 Romania
+ Hartă Google