Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Constanța: expoziția „George Enescu și Casa Regală a României” la Muzeul militar

24 octombrie, 2023 - 26 noiembrie, 2023

Muzeul militar din Constanța a fost reabilitat și prezintă publicului o nouă expoziție tematică realizată cu sprijinul de specialitate al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, în subordinea căruia se află. Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, prestigioasă instituție de istorie și muzeografie militară coordonată de director colonel Radu Ionuț Riti, sărbătorește 100 de ani de când a fost înființat în prezența Regelui Ferdinand I, a Reginei Maria și a membrilor Casei Regale. Filiala din Constanța se află în cazarma Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești” din Constanța, comandant colonelul Adrian Costaru și sărbătorește 145 de ani de tradiții ale istoriei și faptelor de arme ale Armatei Române în Dobrogea. Expoziția prezintă evoluția artei militare în Dobrogea, inclusiv cu structurile actuale din subordinea marii unități terestre dobrogene.
În perioada 24 octombrie – 26 noiembrie, filiala din Constanța a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” găzduiește expoziția „George Enescu și Casa Regală a României” ℹ https://bit.ly/45IWEpU a Muzeului Național „George Enescu”, care înfățișează o serie de fotodocumente inedite, ordonate cronologic, punând în lumină modul în care marele muzician a rezonat în conștiința suveranilor români, demonstrând înalta stimă și prețuire de care s-a bucurat din partea Casei Regale.
Vernisajul expoziției are loc ca un preambul la sărbătorirea Zilei Armatei Române . Participă la programul cultural-artistic Muzica Militară a Forțelor Navale, condusă de colonelul Cornel Ignat, ofițer dirijor, licențiat în muzică și teologie, doctor în domeniul fundamental muzică-arta interpretativă, ce va susține un repertoriu din creația muzicală națională și internațională, iar în cea de-a II-a parte vor fi prezentate piese muzicale folclorice – Hora lui Dobrică, Hora mare, Ciocârlia – prelucrate de George Enescu în celebrele sale Rapsodii Române. Participă asociațiile de cultură și reconstituire istorico-militară „Tomis” și „Astra Dobrogeană”, școlile gimnaziale nr. 28, 37 și 39 din Constanța, invitați din partea autorităților locale, civile și militare, a instituțiilor de cultură și ONG.
Vă așteptăm să fiți alături de noi la acest eveniment !

Details

Start:
24 octombrie, 2023
End:
26 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=723695446452725&set=a.632523515569919

Organizers

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”
Muzeul Național „George Enescu” – București

Venue

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”. Filiala Constanța
Prelungirea Liliacului nr. 1 - 3
Constanța, Constanța 900008 Romania
+ Google Map