Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Craiova: expoziţia Muzeul Benzii Desenate din România

24 mai @ 10:00 EET

Pe data de 16 mai, la ora 19.00, se va deschide la Galeria « Arta » din Craiova expoziţia « Muzeul Benzii Desenate din România », organizată de Muzeul de Artă Craiova în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Craiova, cu sprijinul total şi nemijlocit al domnului Dodo Niţă, cunoscut colecţionar şi critic de benzi desenate.

Expoziţia se constituie într-o panoramă a celei de-a noua arte, acoperind 90 de ani din istoria sa (de la naşterea lui Haplea, în 1924, până la apariţia romanului grafic Cei de dincolo : In trecătoare, în 2014). Vor fi expuse planşe şi desene originale, serigrafii, afişe şi albume ale celor mai reprezentativi 50 de autori de BD români sau de origine română.

Pentru prima oară în România vor fi prezentate la un loc lucrări ale unor autori români publicaţi în străinătate : Sandu Florea şi Şerban Cristescu în SUA; Mircea Arapu, Augustin şi Dan Popescu, Cristian Păcurariu, Ileana Surducan, Marco Ilin în Franţa ; Mihai Timoşencu în Ucraina ; Costel Curelaru în Italia.

La vernisaj vor fi prezenţi autori din Bucureşti, Craiova, Piteşti, Caracal şi Sibiu.

Cu această ocazie se vor lansa şi următoarele albume de benzi desenate : Ioniţă Tunsu de Puiu Manu şi Marius Lestaru, Abu Hassan. Povestiri şi schiţe de Şerban Andreescu, după I.L. Caragiale , Cei de dincolo : In trecătoare, de Alex Talambă şi George Drăgan precum şi numărul 20 al revistei Comics, editată de Octav Ungureanu.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 30 mai.

Detalii

Dată:
24 mai, 2024
Oră:
10:00 - 10:01 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,