Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Craiova: vernisajul Expoziției retrospective de sculptură și grafică Alina Enache, 16 octombrie 2015, ora 16

25 mai @ 19:32 EEST

afis 1

Muzeul de Artă Craiova vă invită vineri, 16 octombrie 2015, ora 16, în Sala Oglinzilor, la vernisajul Expoziției retrospective de sculptură și grafică Alina Enache. Expoziția va prezenta circa 25 de piese reprezentative pentru creația artistei, lucrări care reflectă parcursul acesteia, de la debutul din 1965, până în prezent.

Alina Enache este absolventă a Institutului Pedagogic Timișoara, Facultatea de Arte Plastice, promoția 1965. După absolvire a urmat studii libere de sculptură cu Gheorghe D. Anghel, unul dintre dintre cei mai cunoscuți artiști români ai secolului XX.

De-a lungul timpului, Alina Enache a participat la numeroase expoziții de grup organizate în țară, dar și în străinătate, dintre care enumerăm: Expozițiile anuale ale artiștilor sau Bienalele de Artă București, ʺCorpul umanʺ, Galeria Apollo București, Târgul internațional de arte vizuale București, Saloanele de sculptură mică, Galeria Orizont, București, ʺSculptori contemporaniʺ, Galeria Apollo București, Bienala Internațională ʺDantescaʺ, Ravena, Italia ș.a. Este de remarcat faptul că, în perioada 2001-2006 artista a realizat și o serie de monumente de for public:

– Monumentul lui Anton Pann, Filiași, Dolj ( 2001)

– Monumentul Eroilor (Primul și al II-lea Război Mondial), Comuna Corbu, Olt (2003)

– Grup statuar, Parcul eroilor sanitari, București( 2004)

– Monumentul Eroilor din 1945, Filiași, Dolj (2006)

Alina Enache a fost distinsă cu Premiul Simpozionului G. Bacovia, pentru lucrarea Vis de-albastru și de-azur (piatră), deținând și Placheta prefectului din Ravena – premiu colectiv pentru participarea românească la Bienala Internațională Dantesca, Ravena, Italia.

21

Expoziția retrospectivă de sculptură și grafică Alina Enache poate fi vizitată în perioada 16 – 27 octombrie 2015, în Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă Craiova, de marți până duminică, orele 10-17.

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
19:32 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: