Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Deva: Expoziţia de pictură: Still-life semnată Constantin Alăzăroae, 31 martie – 17 aprilie 2023.

31 martie, 2023 - 17 aprilie, 2023

Expoziţie de pictură: Still-life semnată Constantin Alăzăroae & invitat de onoare – Prof. dr. Adriana Cănija Popa

Curatori: Muzeograf dr. Diana Loredana Pantea

Prof. dr. Adriana Emilia Cănija Popa

Vernisaj: 31 Martie 2023, ora 11:00, Palatul Magna Curia. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 31 Martie – 17 Aprilie 2023.

,,Expoziţia de pictură <<Still-life>> cuprinde lucrări realizate în ulei pe pânză de către Constantin Alăzăroae, alături de care, expune în calitate de invitat de onoare doamna Prof. dr. Adriana Emilia Cănija Popa, care deţine o prodigioasă activitate de creaţie şi de cercetare în domeniul Artelor Textile.

Pe parcursul anilor Constantin Alăzăroae a studiat în calitate de autodidact şi putem discuta despre un spirit în continuă formare, în prezent, fiind masterand în anul al II-lea, la Facultatea de Arte şi Design, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Iubind natura şi transcrierea vizuală a realităţii înconjurătoare, artistul încearcă să exprime prin limbajul formelor şi al culorilor, al liniilor şi al tuşelor: trăirile, stările şi gândurile, care îl întâmpină în momentele de creaţie din atelier. Lucrările realizate de Constantin Alăzăroae sunt învăluite de harul dăruirii şi de bucuria creaţiei, încărcată cu forţă – profundă, trainică şi constantă. Putem admira stilizările din compoziţiile plastice sau decorative şi, naturile statice, care denotă sensibilitatea aparte a autorului, fascinat de frumusetea perisabilă a florilor, care devin simboluri ale iubirii şi frumuseţii.

Creaţia sa se remarcă prin tuşa sigură şi viguroasă, prin evidentul progres realizat în ultimii ani, prin abordarea de diverse tematici: naturi statice cu fructe şi veselă preţioasă, ce exprimă bogăţie şi abundenţă, cu obiecte rustice şi cu flori multicolore, peisaje, compoziţii abstracte, decorative sau picturale.

Dezvoltând aparte predilecţie pentru subiectul naturii statice, picturile sale constituie proiecţia lumii interioare dar, reprezintă şi o strânsă legătură cu subiectul realităţii şi îndeamnă la contemplaţie. Constantin Alăzăroaie se află în căutarea sinelui, dar şi-a descoperit chemarea şi este influenţat de mediul social în care se formează şi îşi doreşte să evolueze.

Construindu-şi creaţia în funcţie de realităţile spirituale şi cultural – educaţionale pe care le acumulează, Constantin Alăzăroae creează propria lume de patimă şi dor, emoţie şi speranţe, melancolie şi iubire, pe care o proiectează pe suprafaţa pânzelor. Compoziţiile sale includ studiul naturii statice, emană puritate şi frumuseţe, idei şi idealuri care dezvăluie creaţia personală. ” – muzeograf dr. Diana Loredana Pantea.

 

 

 

Details

Start:
31 martie, 2023
End:
17 aprilie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva
B-dul 1 Decembrie nr. 39
Deva, Hunedoara 330005 Romania
+ Google Map
View Venue Website