Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Evenimentul de lansare a ediției ReMetal Sculptură Reșița 2022, va avea loc în data de 30 mai 2022, ora 10-12, Hala MInda.

30 mai, 2022

Evenimentul de lansare a ediției ReMetal Sculptură Reșița 2022, va avea loc în data de 30 mai 2022, ora 10-12, Hala MInda.

Invitații vor putea efectua un Tur ghidat al celor șase lucrări amplasate, pentru inspirație și culegere de sugestii, după care se va urmări filmul care documentează procesul, de la idee, concept artistic, planificare, realizare lucrări, amplasare și deschidere, cu invitație la intervenții, completări cu povești legate de acest proces, din partea celor implicați direct în primul experiment- organizatori, companii partenere, echipele primăriei, inițiator Primarul Ioan Popa.

Prezentarea conceptului curatorial pentru ReMetal Sculptură Reșița 2022 va fi făcută de Erwin Kessler, curator, Director al Muzeului de Artă Recentă 11.00- 11.30

Cu această ocazie vor fi prezentați artiștii, dar și desfășurarea procesului ReMetal Sculptură Reșița 2022 – Valentin Savu Impresii ale artiștilor Marian Zidaru, Dan Vezentan, Nicolae Comănescu, Anca Mureșan Discuții și mai libere Evenimentul se va desfășura în zona Hala MInda, care poate fi vizită.

Prima ediție, ReMetal Sculptură Reșița 2021, s-a concretizat prin vernisajul primelor șase lucrări de sculptură monumentală în metal ale sculptorilor Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad, amplasate în fața Halei Minda (spațiu deschis în data de 6 decembrie 2021).

Lucrările sunt amplasate în fața Halei Minda, care este locația pilot pentru proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”. finanțat prin Programul Transnațional Dunărea (http://www.interreg-danube.eu/), și care definește viitoarele dezvoltări și funcționalități posibile ale acestei hale, după reabilitarea completă. În prezent organizăm vizite ghidate pentru promovarea întregului proces, am avut peste 180 de participanți la evenimentul de lansare, urmat de sute de elevi, studenți, parteneri, firme și ONG-uri locale care identifică viitoare oportunități în acest spațiu, pe care îl ia în primire comunitatea. Una din principalele funcționalități va fi prelucrarea metalelor, construirea de lucrări monumentale de artă, dar echipamentele din dotarea vizată vor fi utilizate inclusiv pentru sprijinul pregătirii viitorilor specialiști în industria metalelor. Ambiția noastră este de a păstra tradiția orașului legată de metal, dar aducerea preocupărilor în zilele noastre, prin echipamente de ultima tehnologie și inovarea prin aceste exerciții în industrii creative.

Organizer

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș