Loading Events

« All Events

Expoziția „BogățIA sudului românesc. Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud” la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

23 iunie - 31 iulie

Expoziția

„BogățIA sudului românesc.

Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud”

la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

 

            Cu prilejul Zilei Universale a Iei, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”  este prezent în Republica Moldova, la invitația Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu expoziția „BogățIA sudului românesc. Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud”, prezentată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Expoziția cuprinde 71 de piese inedite din colecția doamnei Marghiolița Constantinescu Rogojan, aflate în patrimoniul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Doamna Marghiolița Constantinescu Rogojan, artist plastic și profesoară din zona Muscelului, a donat statului român o colecție de peste 250 de piese de costum tradițional românesc.

Fiind un element comun de identitate culturală între România și Republica Moldova, prin intermediul acestei expoziții încercăm să facem cunoscute particularitățile cămășii cu altiță din sudul României, respectiv din zone precum Muntenia, Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 23 iunie a.c., la ora 11.00.

Vernisajul va fi urmat de un scurt recital susținut cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Sarabaș, Artistă a Poporului, cea care a consacrat folclorul din sudul Republicii Moldova.

 

Parteneri media: TVR Moldova și Radio Chișinău

 

Details

Start:
23 iunie
End:
31 iulie
Event Category:

Organizers

Muzeul Național de Istorie a Moldovei – Chișinău
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București

Venue

Muzeul Național de Istorie a Moldovei – Chișinău
str. 31 August 1989, nr.121 A
Chișinău, Moldova, Republic of
+ Google Map