Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția de fotografie Oradea, Campionatul European al Vatmanilor

10 octombrie, 2023 - 4 noiembrie, 2023

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA), în parteneriat cu Summit Agro Romania, Oradea Transport Local S.A. și Muzeul Țării Crișurilor Oradea, a pregătit, de Ziua Orașului Oradea, o expoziție inedită de fotografii. Acestea au fost realizate de către artiștii fotografi Nicolae Meseșan, Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP și Csíki János, la ediția a X-a a Campionatului European al Vatmanilor, care a avut loc în Oradea, în data de 03 iunie 2023.

Ediția a X-a a Campionatului European al Vatmanilor a fost organizată de către Oradea Transport Local S.A., sub patronajul Primăriei Municipiului Oradea, la care au participat echipe din: Barcelona, Basel, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Debreţin, Dresda, Dublin, Florenţa, Gothenburg, Hanovra, Kosice, Kiev, Leipzig, Málaga, Oslo, Oradea, Praga, Nürnberg, Rotterdam, Stockholm, Szeged, Viena, Varşovia şi Zagreb.

Conform tradiției, echipa gazdă a început prima concursul, urmată de câștigătoarea ediției anterioare, Hanovra. Oradea a fost reprezentată de vatmanii Károly Éva și Leonte Onița. În prima sesiune de concurs, echipele trebuiau să parcurgă şase probe, timpul optim fiind de sub 3 minute. Probele au constat din conducerea tramvaiului cu viteza de 25 km/h cu oprire la punct fix, biliard, stingerea unui incendiu improvizat în afara tramvaiului – acestea au fost făcute cu o garnitură Astra, respectiv probele de gabarit – să oprească în dreptul unui manechin, cât mai aproape, dar fără să-l atingă, să oprească cu ușa 3 la punct fix și proba de bowling. A doua sesiune a constat din aceleași probe, dar intrarea în concurs a fost în ordinea inversă, vatmanii din echipă schimbându-se între ei, astfel încât ambii membrii ai echipei să concureze.

„Toată Europa e la noi acasă. Acest eveniment este unul de o importanţă majoră pentru Oradea, sub foarte multe aspecte: beneficiile de promovare, de notorietate pe care le câștigă orașul, dar şi schimbul de experiență între operatorii de transport relevanți din Europa”, preciza la festivitatea de deschidere a evenimentului, directorul general OTL SA, ing. Adrian Revnic.

Expoziția poate fi vizionată la Muzeul Orașului Oradea pînă în 14 noiembrie a.c.

Details

Start:
10 octombrie, 2023
End:
4 noiembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map