Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția FLORI DE FLORII, 6 aprilie – 6 mai 2023, cu intrare liberă, la Muzeul de Științele Naturii Suceava.

6 aprilie, 2023 - 6 mai, 2023

FLORI DE FLORII – noua expoziție temporară de la Muzeul de Științele Naturii, la care vă invităm să vă bucurați de frumusețea primelor flori ale primăverii.
40 de tipuri de flori, cu denumiri de poveste, pana-zburătorului, pălăria-cucului, mălin, călin, corcoduș, bănuții, trei frați pătați, floarea de leurdă și multe alte flori cu nume nemaiauzite, așteaptă să fie cunoscute și admirate!
Florile, uscate și presate, prezentate în file de ierbar alături de imaginea lor, vă vor bucura privirea și vă vor ajuta să le recunoașteți mai ușor în plimbările prin natură.
Sunt prezente primele flori care înfloresc în lunile martie-aprilie în zona de pădure dar și în grădinile noastre.
Floarea de podbal, care iese prima din zăpadă, alături de ghiocelul comun și cel bogat, viorelele, toporașii sau brândușele sunt alături de floarea paștelui albă sau galbenă, ceapa ciorii albă sau galbenă. Aceste flori, din zona de pajiște și pădure, sunt printre cele mai cunoscute flori ale primăverii dar avem și plante medicinale precum urzica și urzica moartă roșie, păpădia, saschiul, bănuții, trei frați pătați sau floarea de leurdă. Florile cultivate, precum narcisele sau panseluțele, vin și ele la întâlnirea cu primăvara, iar cele ornamentale precum trandafirul japonez colorează decorul.
Veți vedea și flori mai puțin cunoscute precum pana-zburătorului sau pălăria-cucului dar si flori ale copacilor care înfloresc primăvara mălin, călin, corcoduș.
Vă invităm să descoperiți floarea preferată printre cele 40 de tipuri de flori diferite pe care le întâlnim în natura din jur.
Expoziția este deschisă în perioada 6 aprilie – 6 mai 2023 , cu intrare liberă, la Muzeul de Științele Naturii Suceava.

Details

Start:
6 aprilie, 2023
End:
6 mai, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/114551083594483/photos/a.114579490258309/791652722550979/

Organizer

Muzeul Bucovinei
Email
https://muzeulbucovinei.ro

Venue

Muzeul Bucovinei. Muzeul de Științele Naturii
Str. Ștefan cel Mare nr. 23
Suceava, Suceava 720003 Romania
+ Google Map
View Venue Website