Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția personală „CRISALIDA” semnată Daria Ioana Simon la Muzeul de Artă Roman

13 mai, 2023 - 4 iunie, 2023

În debutul Nopții Muzeelor 2023, sâmbătă, 13 mai, de la ora 17, vă invităm la vernisajul expoziției personale „CRISALIDA” semnată Daria Ioana Simon. Cele 150 de lucrări ale tinerei artiste, ne invită într-un univers al formelor și culorilor pline de îndrăzneală, de o libertate și o puritate specifice unui spirit creator dezinvolt, sensibil și care ne surprinde prin profunzimea și siguranța formelor de expresie.

O exploratoare a perspectivelor filosofice și psihologice, oferă privitorului reprezentări simbolice complexe în jocuri de desen și în cromatici vibrante. Juxtapuneri geometrice și cromatice, exprimate printr-o spontaneitate fascinantă, de la abordări misterioase la construcții arhitecturale, prin aprofundări de idei și viziuni, provocând vizualul și imaginarul spre interpretări și căutări de ”lumi”, de ”universuri” nedefinite, care prind viață, emană energie creatoare în crețiile artistei. Îmbină într-un mod elegant, reușit și provocator forme neregulate cu cele perfecte, pentru a interoga vizualul într-un mod unic, dispunând mereu de căutări, de un subconștient cercetător, curios și subtil. Cu fiecare lucrare, cu simboluri sau elemente consacrate, alăturate de cele mai puțin cunoscute, valorificate, aflate într-o relaționare esențială, dincolo de cotidian, umane, organice, spirituale, vegetale, de la ”Inefabil” la ”Gravitație”, de la ”Distorsiune” la ”Contrast”, de la ”Temporar” la ”Moment”, de la ”Stolen” la ”Leaf”, de la ”Necunoscut” la ”Hunting”, de la ”Prin ochi” la ”Neterminat”, de la ”Pillar” la ”Manifesto”, Daria Ioana Simon ne îndeamnă la o analiză și la o reinterpretare a celor văzute, știute dar mai ales a celor nevăzute, a unui necunoscut, din noi, de lângă noi, a eului interior, o cercetare a subconștientului și a posibilităților infinite pe care ni le oferă mintea, imaginarul în strânsă corelație cu natura, cu cotidianul, cu divinul.

Dincolo de formă și culoare, Daria ne oferă posibilitatea interpretărilor, a conceptului fiecărei lucrări în parte. Trăirile sale, sentimentele, gândurile și le armonizează perfect, cu o pasiune demnă de un artist profund sensibil, în limbajul plastic, prin armonie și ritm, expresivitate și emoție. O expoziție conceptuală de efect, exploratoare, un manifest psihologic și filosofic elegant, provocator, o „Crisalidă” pregătită să ni se dezvăluie în toată splendoare unei forțe creatoare aparte.

Expoziția este deschisă până pe 4 iunie 2023.

Curator Mihaela Ciobanu

Details

Start:
13 mai, 2023
End:
4 iunie, 2023
Event Category:
Website:
https://cmnn.ro/expozitie/expozitia_de_pictura_crisalida

Organizer

Complexul Muzeal Național Neamț

Venue

Muzeul de Artă Roman – Complexul Muzeal Județean Neamț
Str. Mihai Eminescu, nr. 3
Roman, Neamț 611028 Romania
+ Google Map