Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziţie de caricatură Gogu Neagoe în ,,Alb si Negru” la Giuvărăști, 21-28 mai 2023

21 mai, 2023 - 28 mai, 2023

Expoziţie de caricatură Gogu Neagoe în ,,Alb si Negru” la Giuvărăști :
Caricaturistul Gogu Neagoe deschide o nouă expoziție în mediul rural. După cea de la Osica de Jos acum urmează Giuvărăștiul, la Caminul Cultural din localitate.
DUMINICA – 21 mai 2023 Orele 10.10 Primirea Oficialităţi și invitaţilor, cetățeni la Căminul Cultural din Giuvărăști.
Cu începere de la ora 11.11 pana ora 15.15 potrete, caricaturi gratuite realizate pe loc de caricaturistul oltean Gogu Neagoe al județul Olt pentru oficialitățile și pentru cetățeni din comuna Giuvărăști .
Pot fi admirate gratuite zi de zi, între orele 10.00 – 15.00 de luni până vineri și de la 11.00 la 18.00, sâmbătă și duminică 21-28 mai 2023
Căminul Cultural din Giuvărăști.
Acestea sunt unele din lucrările care au fost expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Irac, Franţa, Italia, Germania,Danemarca , Japonia, Bulgaria, Belgia, in muzee din Bucuresti ,Craiova ,Cluj Napoca , Brasov Slatina ,și în muzee saloane festivaluri de caricatura.
Despre maestru :
Gogu Neagoe este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane, de pictură și de caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și din alte continente.
A absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate. Artistul în vârstă de 45 de ani și-a dedicat viața operelor de caricatură, ducând pasiunea peste limitele la care se aștepta vreodată. Maestru caricaturist Gogu Neagoe a oferit portrete și caricaturi, drept de mulțumire pentru eforturile donatorilor și ale medicilor de la Centrul de Transfuzie Sanguină București. Evenimentul organizat de Caricaturistul oltean din Județul Olt si a avut loc între 16 și 19 noiembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină – București. Practic, artistul a desenat și oferit 120 de portrete pe zi, se arată într-un comunicat de Centrul de Transfuzie Sanguină București.
„Portret pentru o Picătură de viaţă” Cu Gogu Neagoe 16 și 19 noiembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină – București.
Este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.
Caricaturistul oltean este invitat de onoare, an de an, la festivaluri de folclor din România, cum ar fi Festivalul de folclor „Căluşul Românesc” de la Slatina, cu o tradiție de 21 de ani, Festivalul Naţional de Folclor „Cântece Oltului”, Călimăneşti, judeţul Vâlcea, organizat de peste 51 de ani, în luna august, de Sfânta Maria, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” – Tulcea, care are loc la începutul lunii august. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci. De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din județul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerul mamar, precum cel din 2015 până 2019: „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”.
Gogu Neagoe și-a vândut mai multe lucrări de artă, caricaturi cu personalități, fotbaliști și 6 portrete cu Simona Halep în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea de defibrilatoare medicale. Gogu Neagoe artist pictor cu premii internaționale și naționale la expozițiile de arta cultura a suferit in 2022, doua preinfarcte in mai putin de doua luni. Cu toate acestea caricaturistul continua sa promoveze cultura si arta.
De asemenea, Gogu Neagoe a inițiat și coordonat concursul de creație plastică, ”Școala mea cea mai frumoasă”, pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, din comunele și satele județului Olt.

Details

Start:
21 mai, 2023
End:
28 mai, 2023
Event Category:

Venue

Căminul Cultural Giuvărăști
Strada Principală
Giuvărăști, Olt 237195 Romania
+ Google Map