Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galaţi: lansarea proiectului cultural “British Documentary” („Documentarul Britanic”), joi 23 aprilie, ora 18.00

31 mai @ 01:10 EEST

British Council România şi Muzeul de Artă Vizuală Galaţi au plăcerea să vă invite la lansarea proiectului cultural “British Documentary” („Documentarul Britanic”), joi 23 aprilie, ora 18.00.

Afis BD 2015

Proiectul iniţiat şi derulat de British Council îşi propune să prezinte unui public cât mai larg, cele mai bune documentare britanice contemporane, nominalizate și premiate la Festivalul Grierson din Marea Britanie, dar şi la multe alte festivaluri internaţionale. Cu o tematică extrem de variată, cele 11 filme ne vor înfăţişa oameni, situaţii, realităţi trecute sau prezente, de la problemele lumii contemporane (extremismul religios, conflictele armate din Siria și nu numai, etc) până la teme artistice sau științifice.

Proiectul se va desfășura în perioda 23 aprilie – 25 iunie, incluzând proiecții săptămânale, în fiecare joi, de la ora 18.00.

“British Documentary” debutează joi 23 aprilie, ora 18.00 cu documentarul „CONDAMNAREA LA MOARTE – POVESTEA LUI SALMAN” (82 min.), un film despre celebrul scriitor Salman Rushdie care dezvăluie, pentru prima dată, adevărul celor 10 ani în care a stat ascuns, ca urmare a condamnării la moarte proclamate de ayatolahul iranian Khomeini.

Documentarul coincide cu publicarea ultimului volum al scriitorului, „Joseph Anton: Memorii”, prezentând o serie de interviuri realizate de Alan Yentob, cu Salman Rushdie însuşi și ofițerii însărcinați cu protecția sa, cu membrii familiei lui Rushdie și prietenii săi apropiați.

Filmele sunt subtitrate în limba română iar intrarea este liberă,în limita locurilor disponibile.

Simona Biriş

șef departament Relații Publice

organizator eveniment

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
01:10 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,