Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galaţi: lansarea volumului GALAŢI – O POVESTE CU AVIATORI, autori Dan Antoniu, Violeta Ionescu

28 mai @ 04:06 EEST

LANSARE EDITORIALĂ:

GALAŢI – O POVESTE CU AVIATORI

Editura Muzeului de Istorie Galaţi în parteneriat cu Asociaţia „Tradiţia Militară” vă invită joi, 10 martie 2016, ora 11 00, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului GALAŢI – O POVESTE CU AVIATORI, autori Dan Antoniu, Violeta Ionescu.

„Încercăm să reconstituim, ca într-un joc de puzzle, ce-am avut şi ce-am pierdut din istoria oraşului Galaţi, port fluvial şi port aerian, partea cea recuperabilă doar din documente de arhivă şi din amintirile altora. Încercăm o retrospectivă a celor două aerodromuri, militar şi civil, pentru că Galaţiul nu a fost numai un „oraş cumplit de negustori”, ci a avut o viaţă portuară intensă (și azi ne place să spunem că este cel mai important port de la Dunăre, deși pe luciul apei nu mai trec, în sus și-n jos, decât, din când în când, nave utilitare). Dacă portul naval mai există, ce s-a întâmplat cu portul aerian?


Am scris această carte, mai ales în memoria acelor oameni deosebiți care urcau la cer păsările de metal, aviatori eroi care și-au sacrificat viața din dragoste pentru zbor și pentru țară – sentimente greu de întâlnit astăzi și de prețuit .(Dan Antoniu, Violeta Ionescu)

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Biroul Relaţii publice,

Nicoleta Gheorghe

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galati

str. Al. I. Cuza, nr. 80

Site: www.migl.ro, https://www.facebook.com/muzeugl/

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
04:06 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: