Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galaţi: lansarea volumului omagial „Graecia, Roma, Barbaricum. In memoriam Vasile Lica”

29 mai @ 11:19 EET

GRAECIA, ROMA, BARBARICUM.

IN MEMORIAM VASILE LICA

Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită vineri, 7 noiembrie 2014, ora 1100, să participaţi la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului omagial „ Graecia, Roma, Barbaricum. In memoriam Vasile Lica”, coordonatori: Vladimir Iliescu, Decebal Nedu, Andreea-Raluca Barboş.

„Vasile Lica a fost unul dintre puţinii istorici care au marcat viaţa ştiinţifică universitară şi culturală a municipiului Galaţi. A fost fascinat de cercetările Magistrului său, prof. univ. dr. Nicolae Gostar, încă de pe băncile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, urmându-i sfaturile şi cercetând cu acribie istoria veche a geto-dacilor.

Comunitatea gălăţeană îi datorează începuturile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”Galaţi, fiind unul dintre puţinii chemaţi a pune temelia la această Şcoală Universitară. A fost momentul când pentru OMUL Vasile Lica a început „devenirea întru fiinţă”.

Acest volum, rod al cercetării ştiinţifice şi academice din domeniul istoriei, este un OMAGIU adus unuia dintre puţinii istorici ai urbei Galaţi, prof. univ. dr. Vasile Lica, şi se înscrie în proiectul editorial dedicat împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Istorie din Galaţi. ”

Evenimentul va avea loc la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

Editura Muzeului de Istorie Galaţi

Detalii

Dată:
29 mai, 2024
Oră:
11:19 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,