Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galaţi: vernisaj expoziţia pictorului Zamfir Dumitrescu, joi 21 ianuarie, ora 12.30

31 mai @ 01:09 EEST

Invitatie Zamfir D

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi deschide seria evenimentelor anului 2016, odată cu vernisajul expoziţiei pictorului Zamfir Dumitrescu, joi 21 ianuarie, ora 12.30.
Născut pe 15 aprilie 1946 într-o familie de intelectuali din Bucureşti, Zamfir Dumitrescu a îmbrăţişat pictura ca fiind modul său de viaţă, încă de pe vremea studenţiei la Institutului de Artă Plastică „Nicolae Grigorescu” din capitală, ca ucenic al maestrului Corneliu Baba.
Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, dar şi a unor asociaţii profesionale internaţionale din S.U.A. sau Italia, Zamfir Dumitrescu a avut nenumărate expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate, bogata sa creaţie fiind recompensată şi prin intermediul premiilor naţionale şi internaţionale.
În anul 2002, pentru întreaga activitate, Preşedintele României i-a acordat Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.
,, Deși Muzeul de Artă Vizuală din Galați are în colecțiile lui câteva lucrări ale artistului încă din anii ’70, o expoziție “Zamfir Dumitrescu” se află în premieră pe simezele instituției noastre. Ea oferă publicului o imagine amplă a unei personalități complexe a cărei operă corelează, într-un mod original, repere ale tradiției cu o înțelegere subtilă a modernității.” (Mariana Cocoş- critic de artă, curator expoziţie)
Vernisajul va avea loc în prezenţa artistului.
Simona Biriş
şef departament Relaţii Publice

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
01:09 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: