Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galați: vernisajul expoziției de sculptură-desen ,,Semne ale clipei”, semnată Sergiu Dumitrescu

22 mai @ 12:12 EET

Invitatie  Sergiu Dumitrescu

Muzeul de Artă Vizuală Galați a gazduit vernisajul expoziției de sculptură-desen ,,Semne ale clipei”, semnată Sergiu Dumitrescu, joi 8 ianuarie, ora 17.00.

,,În cei peste 30 de ani de activitate artistică, Sergiu Dumitrescu s-a remarcat prin apartenența la un tip de investigații plastice specific generației de sculptori afirmați in anii ’80: deschiderea către zona experimentală corelată cu asimilarea unor elemente caracteristice școlii românești de sculptură dezvoltată în a doua jumătate a secolului XX.” (Mariana Cocoș, critic de artă).

Artistul a organizat taberele de sculptură în metal de la Galați, edițiile 1991,1995 și 1997, numărându-se și printre participanți. Este autorul a două lucrări din Parcul Cloşca: „Veghe” (1995) şi „Trecerea în lumină” (1997) şi al sculpturii „Veşmânt” (1991), situată pe strada Brăilei, lângă sediul Orange din Mazepa. A realizat, de asemenea, clopotniţa simbolică amplasată pe locul fostei Biserici „Sf.Sofia”, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor Galați. Sculptorul a fost unul dintre membrii fondatori ai grupării artistice ,,Axa”, făcând parte din ea de la înființare, în 1995, până în 2001.

Sergiu Dumitrescu este directorul Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos” Galați.

 

Simona Biriș

șef Departament Relații Publice

Detalii

Dată:
22 mai, 2024
Oră:
12:12 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,