Loading Events

« All Events

Galaţi: Exponatul lunii iulie 2024 la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” | Cromolitografie – Vânător de munte

1 iulie - 31 iulie

Muzeul de Istorie „Paul Paltanea”, institutie aflata în subordinea Consiliului Judetean Galati, va propune spre vizitare, în luna iulie, mini-expozitia: „Cromolitografie – Vânator de munte” realizata de muzeograf Mihaela Damian.

            Cromolitografia reprezinta un suvenir primit la terminarea stagiului militar si înfatiseaza un colaj de imagini în care, în prim-plan se afla militarul în termen (al carui chip a fost decupat dintr-o fotografie si atasat ulterior plansei). În plan secund este prezentata o scena de razboi cu vânatorii de munte în actiune, iar pe laturile din dreapta si din stânga diferite secvente din Primul Razboi Mondial. Lucrarea grafica a fost realizata de Maiorul Marinescu G., din Batalionul 6 Vânatori de Munte, aprobata de Marele Stat Major si realizata la Tipografia Societatii „An. Sonnenfeld” Oradea Mare si a ajuns în patrimonial Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” printr-o donatie facuta de Frâncu Paraschiv, fiul unui vânator de munte care si-a satisfacut stagiul militar în perioada 5 februarie 1925 – 1 octombrie 1926.

            Mini-expozitia va putea fi admirata pâna la sfârsitul lunii iulie, 2024, la Sectia Lapidarium a Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” Galati, Str. Mr. Iancu Fotea, Nr. 2Bis (vizavi de Biserica Greaca).

Responsabil Relatii Publice,
Aura Cristian

Details

Start:
1 iulie
End:
31 iulie
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
str. Al. I. Cuza, nr. 80
Galați, Galați 800216 Romania
+ Google Map