Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Giurgiu: expozitia de stilouri romanesti, 75 de modele unice de stilouri romanesti realizate de 4 producatori: Flamura Rosie-Sibiu (Flaro), Intreprinderea de industrie locala Archimet-Sibiu, Intreprinderea Drum Nou Bucuresti si Intreprinderea Chimica Cluj.

30 septembrie, 2022 - 31 octombrie, 2022

Muzeul Judetean ”Teohari Antonescu” a vernisat azi, 30 septembrie 2022, ora 11.00 expozitia de stilouri romanesti colectia ”Petre Craciun” care prezinta circa 75 de modele unice de stilouri romanesti realizate de 4 producatori: Flamura Rosie-Sibiu (Flaro), Intreprinderea de industrie locala Archimet-Sibiu, Intreprinderea Drum Nou Bucuresti si Intreprinderea Chimica Cluj. Sunt prezentate in expozitie stiouri realizate de artizani din domeniul cooperatiei mestesugaresti, de exemplu piese unice realizate de Radu Tvers si Ferdinand Tvers, ultimul reparator de stilouri din Bucuresti.
Piesele din expozitie sunt prezentate pe larg si in volumul ”Istoria si catalogul stilourilor romanesti” aparut in acest an. Expozitia mai cuprinde documente si materiale ilustrative din perioada comunismului de la Intreprinderea ”Flamura Rosie” (brosuri, afise, legitimatii de munca si fotografii).
Au fost incluse si instrumente de scris utilizate de personalitati locale: profesor Marinel Marinescu, profesor Ion Dinca, profesor Gheorghe Roboj si profesor Mihaela Georgescu.
La vernisaj au participat reprezentati ai primariei, bibliotecii, 2 clase de elevi de la Scoala Gimnaziala ”Acad. Marin Voiculescu” nr. 8 insotiti de doamnele profesoare Anculescu Oana si Sima Carmen si o clasa de elevi de la liceul ”Nicolae Cartojan” insotiti de dl. profesor Iulian Stochici.

Detalii

Începe:
30 septembrie, 2022
Se termină:
31 octombrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/muzeuljudeteanteohari.antonescugiurgiu/posts/pfbid0h33tYiebrkvBs1P5haaQ1mQEVFLxcGfQ3he9TDEVZL6pRw7jJYLfSk43NE5cNGyWl

Organizator

Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean „Teohari Antonescu” – Giurgiu
Str. C. Dobrogeanu Gherea nr. 3
Giurgiu, Giurgiu 080024 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare