Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Giurgiu: lansare carte „Trivistoria – carte de cunoaștere istorică și ficțiune pentru toate vârstele”, luni, 3 octombrie, 2022

3 octombrie, 2022

Bună ziua! Avem plăcerea să vă invităm la lansarea episodului pilot (volumul I) denumit „Trivistoria- carte de cunoaștere istorică și ficțiune pentru toate vârstele”, volum aparținând lui Gabriel Dumitru și lui Florentin Breazu. Evenimentul va avea loc luni, 3 octombrie, începând cu ora 11,00, la sediul Muzeului Județean „Teohari Antonescu Giurgiu” și se constituie (și) ca o avanpremieră la conferința „Oltenia, interferențe culturale”, ce se va desfășura la Muzeul Olteniei din Craiova, în perioada 5- 7 octombrie. La această conferință, cei doi autori menționați mai sus vor susține o comunicare cu titlul „Istoria ca o poveste”- prezentare educativ- multimedia.
În ceea ce privește proiectul Trivistoria, acesta „s-a născut de la două premise simple, pe care autorii le consideră valide, reale.
Prima se referă la faptul că toți TREBUIE să ne cunoaștem istoria.
Mai ales generațiile tinere (copii, adolescenți) este necesar să se dezvolte
într-un mediu care nu face hiperbolic și apoteotic trecutul,
ci îl prezintă pe cât posibil în adevăr, drept sursă de cunoaștere.
A ști cine ne sunt strămoșii, care le erau metehnele și calitățile, ne oferă un bagaj enorm de informații ce ne pot ajuta mai ales dacă vrem să evoluăm, indiferent pe care palier al existenței: material, intelectual, sentimental, spiritual.
A doua premisă face trimitere către constatarea (obiectivă) că din ce în ce mai mult omul este tentat să își deruleze existența într-un singur aspect al realității spațiu-timp: prezentul concret, material. Și atât.
Trecutul nu există, viitorul e imposibil de proiectat, de creionat.
Trivistoria reprezintă o inserție inteligentă în modurile de comunicare agreate
în prezent: canale de comunicare prin intermediul jocului, informație științifică oferită prin mijloace modern”, după cum se arată în cuvântul înainte aparținând tot lui Gabriel Dumitru și Florentin Breazu.
Vă așteptăm, așadar, luni 3 octombrie, la ora 11,00, la sediul Muzeului Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu, pentru a ne bucura împreună de un eveniment inedit și interesant.

Details

Date:
3 octombrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=517932140337249&set=a.495487332581730

Organizer

Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean „Teohari Antonescu” – Giurgiu
Str. C. Dobrogeanu Gherea nr. 3
Giurgiu, Giurgiu 080024 Romania
+ Google Map
View Venue Website