Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Golești: evenimentul – spectacol, Dragobetele – Sărbătoarea dragostei la români

25 mai @ 21:37 EEST

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti în colaborare cu Școala Populară de Artă și Meserii – Pitești organizează marți, 24 februarie 2015, la orele 1100, evenimentul – spectacol, Dragobetele – Sărbătoarea dragostei la români.

Dragobetele, cunoscut şi sub numele de Cap de Primăvară, este consemnat de tradiţie ca fiind un tânăr frumos, protector al iubirii şi al îndrăgostiţilor. Această sărbătoare reprezintă, printre altele, reflecția străvechilor comunități românești, raționale și capabile să contopească trăiri sufletești profunde, așa cum este iubirea, cu ritualurile agrare de la începutul primăverii.

Sărbătoarea Dragobetelui va debuta cu un simpozion tematic, în cadrul căruia vor susține comunicări liceeni și profesori din Pitești. Va urma un spectacol muzical prezentat de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești.

Evenimentul va avea loc în sala de spectacole a Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești, Bdul. Republicii, nr. 66, Pitești, Jud. Argeș

Vă aşteptăm !

Director general,

Dr. Filofteia Pally

Biroul de presă al Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești

Muzeul Golesti

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
21:37 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: