Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Goleşti: expoziţia temporară Micii artişti ai tradiţiilor

22 mai @ 11:38 EET

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 3 noiembrie 2014 – 3 februarie 2015, expoziţia temporară Micii artişti ai tradiţiilor.

In cadrul programului educațional-cultural Vacanța de vară…la țară, Muzeul Golești a organizat, pentru elevi, șapte ateliere de meșteșuguri tradiționale. Acestea au fost coordonate de renumiți meșteri populari si au inclus: Arta confecționării podoabelor tradiționale, Arta olăritului, Ceramica de Cucuteni, Arta prelucrării lemnului, Arta icoanelor pe sticlă, Arta confecționării țesăturilor din lână, Arta confecționării păpușilor, Elena Stoica și micii pictori de la Corbeni.

Au fost selectate, în vederea expunerii, cele mai bune creaţii ale copiilor participanţi (1200) la taberele de meșteșuguri, anterior menționate. Este vorba de peste 200 de piese: icoane pictate pe sticlă, păpuşi populare reprezentând tipologia costumului popular, vase de ceramică tip Cucuteni, covoraşe din lână ţesute în gherghef, obiecte din lemn, dar şi picturi cu tematică etnografică, inspirate din Muzeul în aer liber de la Goleşti.

Micii creatori sunt copii şi elevi ai şcolilor generale şi grădiniţelor argeşene, care, la finalul fiecărui atelier de creaţie, au fost premiaţi în cadrul unor ceremonii festive, de partenerii Muzeului Goleşti.

Expoziţia temporară Micii artişti ai tradiţiilor se va deschide luni, 3 noiembrie 2014, orele 1100 , la sediul Muzeului Goleşti.

Director general,

Dr. Filofteia Pally

Detalii

Dată:
22 mai, 2024
Oră:
11:38 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: