Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Golești: expoziția de artă plastică Spațiu și Timp

13 iunie, 2023 - 1 august, 2023

În perioada 13.06.- 1.08.2023 va fi deschisă publicului larg expoziția de artă plastică Spațiu și Timp, realizată în cadrul unui parteneriat de colaborare culturală, inițiat de Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Asociația Centrul Cultural HDU București.
Expoziția prezintă o selecție din lucrările artiștilor membri ai Asociatiei CCHDU și a invitaților acestora expuse în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești.
Selecția de lucrări prezentă în spațiul muzeal cuprinde opere de pictură, sculptură, grafică, arte textile ( fotografie, new media etc) ale artistilor români și străini care sunt grupați prin legături ale spațiului de lucru în comunitatea studiourilor de creație și în același timp diferiți prin parcursul unui proces creativ individual, autentic și unic al artei fiecăruia dintre ei.
Asociația Centrul Cultural HDU București este fondată în anul 2011 și de-a lungul timpului a desfășurat o activitate culturală bogată ca un grup creativ explorând și comunicând prin artă. Timpul parcurs de fiecare artist până astăzi, în anul 2023, a marcat personalitatea, a construit imaginea și a definit expresia individuală unică în diversitatea posibilităților de mobilitate și comunicare deschise de tehnologia contemporană.
Scopul acestui eveniment este acela de a valorifica, prin expunere, creațiile artistice realizate de artistii din Centrul Cultural HDU București care se prezintă, acum și aici, ca o instituție culturală în care creația artistică a urmat drumul interconectării și sensibilizării publicului de toate vârstele, încercând să se plaseze în liniile promovării creației contemporane, fiind un constant susținător al schimburilor interculturale, dialogului cu arta și tradiția, precum și al valorilor educaționale pe care le conține fenomenul artistic.
Expoziția subliniază diversele puncte de vedere ale celor 14 artiști selectați, aflați într-un context expozițional inedit cu referințe de cultură și tradiție românească profundă solicitând publicului un exercițiu de armonizare și completarea coerentă cu elemente originale specifice fiecărui artist prezent în spațiul istoric al conacului de la Golești.
Expozanți: Doru Drăgușin, Bogdan Breza, Elena Anton, Nelu Predoi, Raluca Casaru, Mihai Marin Cîrstea, Constantin Mîrzea, Viorica Slădescu, Pedro Gonzales Montaño, Violeta Carp, Diana Brăescu, Ilie Chioibaș, Ioana Budeș, Ernest Budeș.
Organizatori & Parteneri:
Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești
Asociația Centrul Cultural HDU Bucuresti
Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității București
Documentare eveniment: Diana Brăescu și Mihai Milea
Curator: muzeograf Nicoleta Popa

Details

Start:
13 iunie, 2023
End:
1 august, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=6215830518485760&set=a.259391880796350

Organizer

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
View Organizer Website

Venue

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Str. Banu Radu Golescu, Golești
Ștefănești, Argeș 117717 Romania
+ Google Map
View Venue Website