Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Goleşti: tabăra de creaţie populară Arta icoanelor pe sticlă

28 mai @ 22:35 EET

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 28 iulie– 8 august 2014, în cadrul programului cultural – educaţional Vacanţa de vară…la ţară ! tabăra de creaţie populară Arta icoanelor pe sticlă, ediţia a IV-a, sub coordonarea meşterului popular, Florian Colea, din Târgovişte.

Apărute încă din zorii creştinismului, icoanele au reprezentat, dintotdeauna, imaginea grafică a divinităţii. Acestea, nu doar că ne aduc mai aproape de Dumnezeu, dar, prin prezenţa lor magică, ne transpun în lumea demult apusă a măreţului Bizanţ. Icoanele devin, cu timpul, artă, având menirea de a impresiona, de a înălţa sufletul. Acestea au creat controverse, au dus la reforme sociale ample, la măsuri legislative sau politice, au creat exoduri în masă sau au sedentarizat populaţii. Ele ne marchează existenţa, sunt omniprezente şi, de cele mai multe ori, atunci când suntem în preajma lor, ne fac să fim mai buni.

În puţine cuvinte, putem spune că aceste mici obiecte încărcate de spiritualitate au propagat în sufletul românilor nu doar credinţa creştină, dar, deopotrivă, dorinţa de frumos şi de continuitate.

La tabăra de meşteşuguri vor participa elevi de la şcoli şi grădiniţe din judeţul Argeş.

Deschiderea va avea loc luni, 28 iulie, a.c., la orele 1000, în parcul domeniului Goleşti.

Director general,

Dr. Filofteia Pally

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
22:35 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: