Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Goleşti: vernisajul expoziţiei de pictură internaţională pentru tineri Mijloace tradiţionale de transport din ţara mea

25 mai @ 21:31 EET

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează vineri, 22 august 2014, la orele 1500, vernisajul expoziţiei de pictură internaţională pentru tineri Mijloace tradiţionale de transport din ţara mea.

Proiectul, ajuns la a IV-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, în colaborare cu pictoriţa Elena Stoica, coordonatoarea cercului de pictură Culoare şi vis din Corbeni – Argeş şi a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă. Evenimentul face parte din agenda Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, ediţia a VIII-a, organizate de Consiliul Judeţean Argeş.

În acest an, s-au înscris în concurs 945 de mici pictori din 24 de ţări: Argentina, Azerbaijan, Australia, Bulgaria, Belarus, Bangladeş, China, Letonia, Egipt, Filipine, India, Sri Lanka, Ucraina, Federaţia Rusă, Serbia, Slovenia, Ungaria, Macedonia, Maroc, Letonia, Turcia, Indonezia, Kazahstan şi România. După preselecţie, au rămas în competiţie 105 finalişti, dintre care juriul a selectat, pe categorii de vârstă, 48 de premii care se vor înmâna laureaţilor în cadru festiv.

La vernisaj şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai ambasadelor ţărilor participante în acest concurs, precum şi 30 de câştigători din: China, Ungaria şi România.

Director general,

Dr. Filofteia Pally

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
21:31 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,