Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Expoziția NICOLAE TONITZA (1886 – 1940)

25 mai @ 19:42 EEST

afis NICOLAE TONITZA 1

Expoziția

NICOLAE TONITZA (1886 – 1940)

Pictură și grafică

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi și Facultatea de Arte Vizuale și Design – Universitatea de Arte „George Enescu” anunță expoziția „Nicolae Tonitza (1886 – 1940)”. Pictură și grafică, ce va fi deschisă la Muzeul Unirii, în perioada 15 mai – 28 iunie 2015, ca parte a manifestărilor prilejuite de „Noaptea Europeană a Muzeelor”.

Expoziția, care marchează împlinirea a 75 de ani de la moartea marelui pictor, este organizată în contextul celei de-a doua ediţii a manifestărilor desfășurate sub genericul „Artişti absolvenţi la Iaşi” și reunește 20 lucrări de pictură și 4 de grafică semnate Nicolae Tonitza, ce fac parte din patrimoniul Muzeului de Artă din Iași, fiind prezentate după mulți ani publicului iubitor de artă. Portretist remarcabil, Tonitza a zugrăvit chipuri de copii, surprinzând gingășia și inocența acestora, dar şi portrete feminine renumite pentru expresivitatea lor. Peisajele sale au fost, de asemenea, foarte apreciate pentru folosirea inspirată a culorilor.

Vernisajul a avut loc vineri, 15 mai 2015, ora 18.00, la Muzeul Unirii din str. Lăpușneanu nr. 14. Expoziția a fost prezentată de criticul de artă, prof. univ. dr. Petru Bejan, curatorul fiind Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă. Proiectul „Artişti absolvenţi la Iaşi” este coordonat de lect. univ. dr. Cristian Ungureanu de la Universitatea de Arte „George EnescuIași.

Evenimentul este inclus în programul Festivalului Internațional al Educației, ediția a III-a.

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef birou relaţii publice,

Dr. Coralia Costaş

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
19:42 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, , , ,