Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Zilele Sadoveanu la Muzeul Literaturii Române Iași

30 mai @ 22:43 EET

Zilele Sadoveanu la Muzeul Literaturii Române Iași

În perioada 8-9 noiembrie va avea loc manifestarea „Zilele Sadoveanu”, organizat de Muzeul Literaturii Române Iași la muzeul „Mihail Sadoveanu”.

Timp de două zile se va desfășura o serie de evenimente dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu, coordonate de Lăcrămioara Balint. Astfel, pe data de 8 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, premiile din cadrul Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu” vor fi decernate în cadrul unei ceremonii. La cea de-a VI-a ediție a concursului au fost înscrise 76 de lucrări, iar juriul a fost format din prof. Constantin Dram (președinte), scriitorii Mirel Cană (membru) și Florin Lăzărescu (membru). Anul acesta vor fi acordate 6 premii, astfel: premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea și trei mențiuni.

Ziua de sâmbătă, 8 noiembrie, va continua cu un minirecital de muzică folk susținut de Mihaela Axinte (chitară) și Andra Chelariu (voce).

Duminică, 9 noiembrie, de la ora 16:00, va avea loc conferință cu tema „Cărțile hagiografice la Sadoveanu”, susținută de arhimandritul Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia, Vânători – Neamț.

Mai multe informații se află pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro sau pe pagina de Facebook a Muzeului Literaturii Române Iași.

Amelia Gheorghiță

Responsabil PR

Muzeul Literaturii Române Iași

0741 240 616

Detalii

Dată:
30 mai, 2024
Oră:
22:43 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,