Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Expoziția Amintiri pentru Dumnezeu, Artist Horia Țigănuș

4 aprilie - 7 mai

Expoziția Amintiri pentru Dumnezeu
Artist: Horia Țigănuș
Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași
Str. Zmeu, nr. 3
Curatori: dr. Aurica Ichim, dr. Alexandru Constantin Chituță
Vernisaj: 4 aprilie 2024, ora 17:00
Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu organizează expoziția ,,Amintiri pentru Dumnezeu”, semnată de artistul Horia Țigănuș, care pune în valoare o serie de lucrări de pictură și sculptură ce au drept sursă de inspirație cea mai importantă slujbă a creștinătății – Liturghia. Prin aceasta, Horia Țigănuș ne dovedește că spiritualitatea poate fi transpusă și înțeleasă cu ajutorul culorii.
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 4 aprilie 2024, la sediul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” din Iași, de la ora 17:00. Evenimentul va fi prezentat de dr. Aurica Ichim și de dr. Alexandru – Constantin Chituță, curatorii expoziției.
Despre întregul eveniment, artistul Horia Țigănuș a afirmat: „Expozitia aceasta are, in centrul ei, o serie de lucrari care țin de cele ce se întamplă la fiecare Liturghie, dar noi ne aducem aminte de ele, mai ales în vremea acesta, înainte de Paști […]. Așa am crescut, pe lângă Altar. Apoi m-am făcut ,,mare,, și m-am dus să risipesc averea. Dus-și-întors pe drumul acesta, niciodată ajuns la liman … m-am cutremurat de fiecare dată când am auzit cântarea aceasta: ,,Osana, osana…” . De fiecare dată îi ,,văd” pe cei care flutură ramuri de finic, aștern laude și speranțe în calea lui Iisus, la intrarea în Ierusalim… ca peste câteva zile, tot ei, să-L hulească și să-L scuipe pe Drumul Crucii”.
În această perioadă de efervescență spirituală, expoziția artistului Horia Țigănuș afirmă strălucirea prezenței și iertării lui Dumnezeu, bucuria redobândirii credinței după Dumnezeu, pacea căminului regăsit. Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 7 mai 2024. Vă așteptăm!

Venue

Muzeul Municipal Iași
str. Zmeu nr 3
Iași, Iași Romania
+ Google Map
View Venue Website