Loading Events

« All Events

Iași: Expoziția „Patrimoniul viu. Meșteri populari și creațiile lor. Florin Cramariuc, Maria și Iulian Mihalachi”

27 iunie - 1 septembrie

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează expoziția „Patrimoniul viu. Meșteri populari și creațiile lor. Florin Cramariuc, Maria și Iulian Mihalachi”, deschisă în perioada 27 iunie – 1 septembrie 2024, la Palatul Culturii.

Vernisajul va avea loc joi, 27 iunie 2024, de la ora 14.00, evenimentul deschizând seria expozițiilor organizate sub genericul „Patrimoniul viu. Meșteri populari și creațiile lor”, care își propune să reconstituie, pe simezele Sălii „Petru Caraman”, o parte semnificativă din universul satului românesc.

Exponent al zonei etnografice a Sucevei, Florin Cramariuc este cioplitor în lemn, creator de linguri, linguroaie, căuce, furci de tors, mobilier țărănesc, dar și de topoare, baltage etc.

Maria și Iulian Mihalachi, familie de țesători din Bălțătești – Neamț, lucrează scoarțe și păretare specifice zonei etnografice a Neamțului, ducând mai departe cu pasiune acest meșteșug străvechi. Iulian Mihalachi este, de asemenea, creator de măști folosite în recuzita obiceiurilor de Anul Nou.

Cei trei meșteri populari, colaboratori ai Muzeului Etnografic al Moldovei de mai bine de un sfert de secol, membri ai Asociației ART – Meșteșugurile Prutului – primul ONG din România acreditat de UNESCO, sunt cunoscuți publicului și datorită participărilor la numeroase manifestări de profil.

Expoziția va putea fi vizitată în spațiile Muzeului Etnografic al Moldovei, până pe 1 septembrie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare).

Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
27 iunie
End:
1 septembrie
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Etnografic al Moldovei – Complexul Muzeal Național “Moldova” – Iași
Piaţa Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website