Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: expoziția ,,Venezia III”, semnată de artista Modesta Lupașcu la Muzeul Municipal ,,Regina Maria”

12 iunie - 19 iunie

Miercuri, 12 iunie 2024, de la ora 16:00, la Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași, va avea loc vernisajul expoziției ,,Venezia III”, semnată de artista Modesta Lupașcu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași și prodecan al aceleiași instituții de învățământ superior.
Expoziția va fi prezentată de criticul de artă Daniel Ungureanu.
Despre întregul eveniment, artista a declarat:,, Nucleul conceptual al expoziției personale, Venezia III, organizată în parteneriat de Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” și Muzeul Municipal Regina Maria din Iași, se regăsește în absolut magnificul studiu al lui James Johnson – Veneția Incognito: Măști în Republica Serenă, care devoalează origínele crizei identitare în cultura europeană. „Întregul oraș este deghizat”, declara un turist francez al Veneției din secolul al XVIII-lea[…].
Vă invităm în elegantul spațiu al Muzeului Municipal Regina Maria, care devine un vehicol miraculos de călătorie în timp, pentru a viziona expoziția Venezia III, și pentru a explora misterul aventurii identitare prin conexiuni interculturale, care le conferă o semnificativă putere euristică prin angajamentul față de istorie”.

Details

Start:
12 iunie
End:
19 iunie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1002348018561014&set=a.528664565929364

Organizer

Muzeul Municipal Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal Iași
str. Zmeu nr 3
Iași, Iași Romania
+ Google Map
View Venue Website