Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

În cadrul programului CSWeek, în perioada 1 – 29 octombrie 2023, Muzeului Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Asociația Culturală Neo Art România, organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr.8, o expoziție – capsulă de bijuterie contemporană sustenabilă, în care vor expune nouă artiști și designeri

1 octombrie, 2023 - 29 octombrie, 2023

Galeria GALATECA și Asociația Culturală NEO ART ROMÂNIA desfășoară, în perioada 1-15 octombrie 2023, Săptămâna Creativității Sustenabile – CSWeek, aflată la a doua ediție națională.

CSWeek, ediția a doua, are la bază crearea de legături între comunități, redescoperirea naturii și a ceea ce face parte din natural în mediul urban, prezentarea sau crearea de exemple de practici diverse, sustenabile și propagarea lor în cadrul comunităților creative eterogene. Colectivul de curatori din cele trei orașe este format din Elena Adorian Andronache, Lucian Broscățean, Ana Negoiță, Anca Boeriu și Andreea Sandu, sub coordonarea celor două din urmă.

CSWeek propune crearea unei platforme și unui eveniment bianual pentru exemplificarea practicilor speciale creative, artistice, de design și de sustenabilitate locală sub același „acoperiș”, arătând impactul sustenabilității în societatea noastră și cât de simplu este pentru noi, pentru fiecare dintre noi, să ne lăsăm amprenta în viitor, pentru un viitor mai bun (www.csweek.ro).

Ediția II 2023 se desfășoară în București, Cluj și Timișoara, cu peste 30 de parteneri și peste 50 de artiști implicați. Programul-maraton, ce va avea loc duminica, 1 octombrie 2023, în intervalul orar 11:00 – 21:00, cuprinde expoziții, demonstrații, ateliere, performance și instalații urbane în 4 spații din inima capitalei și în cadrul programului Străzi Deschise București – Promenadă Urbană, de pe Calea Victoriei.

În cadrul programului CSWeek, în perioada 1 – 29 octombrie 2023, Muzeului Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Asociația Culturală Neo Art România, organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr.8, o expoziție – capsulă de bijuterie contemporană sustenabilă, în care vor expune nouă artiști și designeri cu practici diverse sustenabile din cele trei orașe în focus ale acestei ediții – Nicoleta Bucșaru, Octavia Chiru,  Ioana Deak,  Katerini,  Diana Pântea, Alexe Popescu, pur.clothing și Sabinne, care vor prezenta, într-o arhitectură de expoziție inedită, mici capsule de bijuterie contemporană create de baza principiilor sustenabilității, de la reutilizarea de materiale, până la reconfigurarea unor practici străvechi sau activarea de comunități în cadrul unor sisteme sustenabile locale.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 1 octombrie 2023ora 16.00, iar expoziția poate fi vizitată în perioada 1-29 octombrie 2023, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.

 

Details

Start:
1 octombrie, 2023
End:
29 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://mnlr.ro/expozitie-de-bijuterie-contemporana-sustenabila-csweek-editia-a-ii-a

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map