Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

În perioada 6-10 septembrie va avea loc în orașul Linz Festivalul ARS ELECTRONICA unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate artelor contemporane aflate la intersecția cu noile tehnologii și știință.

6 septembrie, 2023 - 10 septembrie, 2023

În perioada 6-10 septembrie va avea loc în orașul Linz Festivalul ARS ELECTRONICA unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate artelor contemporane aflate la intersecția cu noile tehnologii și știință.

Cu acest prilej kinema ikon, cel mai longeviv grup de artă multimedia din România, prezintă cu susținerea ICR – Institutului Cultural Român din Viena proiectul kimæra.

Proiectul kimæra, compus din nouă lucrări realizate de 12 artiști pe parcursul a doi ani, își propune să devină un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare/modul va fi funcțional ca parte și ca întreg. Instalația combină mediile vechi cu media digitală (nouă), spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), Realitatea augmentată, imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, NFT etc. coordonate de un computer central, fiecare dintre cele 9 module având o intrare și o ieșire care permite lucrărilor să interacționeze între ele.

kimæra este expusă în spațiul Muzeului de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II), iar unitatea centrală care conectează cele nouă module urmând a fi instalată în expoziția din cadrul ARS ELECTRONICA.

Pe durata festivalului publicul din Linz va interacționa în timp real cu instalația din Arad.

kinema ikon – atelier multimedia a fost fondat de George Sabău în 1970 (Arad, RO). Din 1970 până în 1989 au fost produse 62 de filme experimentale și 62 de documentare; între 1994 și 2004, grupul a fost unul dintre principalii promotori ai artei digitale în România. În 2003, kinema ikon a reprezentat România la Bienala de la Veneția. Din 2005, kinema ikon a revenit la producția de lucrări hibride. Grupul are un spațiu dedicat la Muzeul de Artă din Arad. Călin Man este coordonatorul actual al grupului.

Modulele kimæra sunt create de: Alex Halka / gH / reVoltaire / Bogdanator / Floriama Cândea / Marina Oprea / Ioana Marșic / Thea Lazar / Adrian Ganea / Flaviu Rogojan / Suzana Dan / Dragoș Dogioiu /

Aplicația AR: DARV.org, Florian Weinrich / programare: Mihai Sava / aplicația green screen: Ilie Ciotir /

curator: Călin Man

Proiectul este produs de Asociația kinema ikon și face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană finanțat prin Centrul Cultural de Proiecte Timișoara și co-finanțat de Muzeul de Artă din Arad/ Complexul Muzeal Arad.

Prezentarea kimæra în cadrul ARS ELECTRONICA din Linz, Austria, este realizată în parteneriat cu ICR – Institutul Cultural Român din Viena.

COMPLEXUL MUZEAL ARAD
Piața George Enescu 1
310131 Arad

office: +40 257 281 847

pr.museumarad@gmail.com
www.museumarad.ro
https://www.facebook.com/complexul.muzealarad/?ref=hl

Complexul Muzeal Arad
este membru fondator al
Rețelei Naționale a Muzeelor din România

www.muzee.org

Details

Start:
6 septembrie, 2023
End:
10 septembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Arad
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Arad
Piata Enescu 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Google Map
View Venue Website