Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Întorsura Buzăului: Expoziţia temporară „Oina din bătrâni”

31 mai @ 00:53 EET

afis_oina_din_batrani_2013_mic

Sâmbătă, 09 noiembrie 2013, în Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului, cu ocazia Campionatului Naţional de Oină pentru Juniori I, II şi III, organizat în premieră la Întorsura Buzăului de Federaţia Română de Oină, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe), A.S „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni” (Sf. Gheorghe), Primăria Oraşului Întorsura Buzăului, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului şi Palatul Elevilor din Întorsura Buzăului, a fost vernisată Expoziţia temporară Oina din bătrâni”.

Expoziţia prezintă jocul de oină sau hoina, conform denumirii populare din Zona Buzaielor, joc menţionat în toate comunele şi satele din Depresiunea Întorsura Buzăului ca reprezentând, în trecut, un mod de petrecere a timpului liber de către copii şi tineri. Pe lângă fotografiile surprinzând momente ale jocului, scheme şi texte explicative, imagini de arhivă, localnici din zonă, de diferite vârste – care au practicat oina, echipe de elevi din zonă participante recent la competiţii regionale de oină, organizatorii au pregătit vizitatorilor şi primul Campionat de Oină în sală pentru juniori I, II şi III (oina în 6 jucători).

Expoziţia poate fi vizitată în Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului, până la data de 30 noiembrie 2013, între orele 09 – 17.00.

Mulţumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi promovarea Expoziţiei temporare „Oina din bătrâni” şi tuturor celor prezenţi la acest eveniment: cluburi, jucători, oficialităţi, antrenori, arbitri şi spectatori.

Foto expozitie Int Bz-1

 

Dan Buzea , Responsabil Proiect “Oina din bătrâni

Compartimentul Patrimoniu

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
00:53 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: